Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 članova

Još jedno povjerenstvo za nesreću u tunelu Plasina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okolnosti prometne nesreće u tunelu Plasina u subotu, 20. srpnja, detaljno će istražiti novo, prošireno povjerenstvo, poručeno je iz Hrvatskih autocesta.

'Svrha osnivanja tog povjerenstva je utvrđivanje funkcioniranja svih sigurnosnih sustava tunela i službi, uključujući i vatrogasnu dojavu, dolazak vatrogasaca i hitne pomoći, a sve u cilju osiguranja maksimalne sigurnosti prometa i korisnika cesta', priopćio je danas HAC.

Kako bi se detaljno istražile okolnosti prometne nesreće u tunelu Plasina, Uprava HAC-a naredila je osnivanje proširenog povjerenstva u kojem će biti djelatnici HAC-a i Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine te vanjski suradnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sve kriv napuknuti šaht? VIDEO NADZORNE KAMERE Sekunde prije teškog sudara Slika nije dostupna Umalo tragedija na autocesti Nesreća kod tunela: Pretpostavljaju da je NAPUKNUO ŠAHT

>>Smjene u HAC-u zbog puknuća šahta ispred tunela Plasina!

Povjerenstvo ima sedam članova, stručnjaci su različitih profila, a u sljedećih 15-ak dana trebali bi izaći sa svojim 'nalazom'.

HAC u priopćenju, reagirajući na pisanje jednog medija, ističe kako stoji iza izvješća (prvog) povjerenstva osnovanog radi utvrđivanja okolnosti prometne nesreće u tunelu Plasina od 20. srpnja.

>>VIDEO NADZORNE KAMERE Sekunde prije teškog sudara

Iz Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine priopćili su, pak, kako je njihova Uprava odmah u ponedjeljak, 22. srpnja naredila da se svi poklopci sustava odvodnje dodatno provjere, što je i učinjeno. Utvrđeno je, ističu, da nema opasnosti po sigurnost prometa i korisnika.

U prometnoj nesreći u tunelu Plasina, 20. srpnja sudjelovala su četiri automobila. Do nesreće je došlo kada je vozačica Toyote Yaris naletjela na poklopac oborinskih voda, automobil se zanio i zabio u zid tunela. Potom su se sudarila još tri automobila, pri čemu je teže ozlijeđen sedmogodišnji dječak, a lakše tri osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene