Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo tragedija

Smjene u HAC-u zbog puknuća šahta ispred tunela Plasina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milana Stankovića, direktora sektora za održavanje u HAC-u, uprava te tvrtke je smijenila nakon provedene rasprave oko nesreće u tunelu Plasina.

Bilo je propusta službi za održavanje sustava odvodnje u tunelu Plasina, u kojem je prije 5 dana došlo do prometne nesreće zbog naleta vozila na napuknut šaht, zaključilo je tako Povjerenstvo Hrvatskih autocesta nakon provedene istrage. Utvrđeno je da su pregledi poklopaca trajali kraće od propisanih standardom te se podaci u Dnevniku rada nisu podudarali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 7 članova Još jedno povjerenstvo za nesreću u tunelu Plasina Slika nije dostupna Nakon naleta, lančani sudar VIDEO Naletjela na poklopac oborinskih voda: U tunelu kod Otočca teško stradao dječak

Zbog svega, Uprava Hrvatskih autocesta održavanja i naplata cestarine d.o.o. danas je, donijela odluku o opozivima djelatnika na slijedećim radnim mjestima u Sektoru za održavanje, koje su obznanili priopćenjem:

- direktor Sektora za održavanje
- pomoćnik direktora za redovno održavanje
- šef operative
- šef pravca operativne jedinice jug
- voditelj tehničke jedinice Perušić

'Predmetna Odluka donijeta je na temelju Izvještaja povjerenstva osnovanog u svrhu utvrđivanja okolnosti prometne nesreće od 20. srpnja 2013. u tunelu Plasina. Izvještajem je utvrđeno niz propusta i nepravilnosti.

Odmah nakon osnivanja povjerenstva, u ponedjeljak 22. srpnja 2013. Uprava je dala nalog da se svi poklopci sustava odvodnje dodatno provjere, što je i učinjeno. Zbog utvrđenih nepravilnosti Uprava društva također je dala nalog da ophodarska služba češće nego što je Pravilnikom propisano, vrši obilaske i preglede dionice autoceste uključujući sve objekte i opremu', stoji u obrazloženju odluke iz HAC-a.

Podsjetimo, zaključeno je kako je nesreću u tunelu Plasina možda izazvao napukutni šaht, koji je pukao u trenutku kad je preko njega prolazila mlada vozačica iz Zagreba. Dogodio se lančani sudar u kojem je teško stradao sedmogodišnji dječak.

>> VIDEO NADZORNE KAMERE Sekunde prije teškog sudara

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene