Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sami su tražili?

Novim zakonom nametnuta im je obvezna članarina: ''Ne možemo govoriti o nametu''

Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
S tisuću na više od 60 tisuća članova. Toliko će, i to samo zbog zakona, skočiti broj članova Hrvatske poljoprivredne komore. Osim što im je zakon, koji je Vlada poslala u Sabor, nametnuo obvezno članstvo, dobit će i uplatnicu za članarinu, naravno - obveznu. U ministarstvu kažu kako nije riječ o novom nametu.

Po novom zakonu, svi vlasnici OPG-ova moraju postati članovi Hrvatske poljoprivredne komore. Poljoprivrednici će uz obvezno članstvo, dobiti i uplatnicu za godišnju članarinu, i to od 72 kune.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Iako se stalno govori o rasterećenju gospodarstva, iz ministarstva poljoprivrede tvrde da su poljoprivrednici sami tražili članarinu.

"Sami poljoprivrednici potiču obvezno članstvo, pa ne možemo govoriti o nametu. S druge strane, mi provodimo politiku rasterećenja", govori državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Brane se da za izravna plaćanja više ne trebaju državni biljezi, ali i da je smanjena granica za plaćanje nameta za općekorisne funkcije šuma.

Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obvezno članstvo i članarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Bolju zastupljenost i širu sliku o potrebama sela, očekuju i u voćarskoj zajednici.

"Većina se slaže da treba nešto napraviti. Komora je krenula putem kojim to rade u Austriji, Nizozemskoj, Njemačkoj", govore iz Hrvatske voćarske zajednice.

Koje su daleko ispred Hrvatske po onome što nude za članarinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene