Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prioritet: Građani i njihova imovina

Hoće li Split biti spreman: Novi snijeg čekaju s 33 vozila i 300 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvodi se i stalno operativno dežurstvo u splitskoj Gradskoj upravi.

U slučaju novih snježnih oborina, u Splitu će javne površine čistiti 33 vozila i 300 osoba, zaključeno je na današnjem sastanku gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Bečić poručila Splićanima: 'Držite se Božje zapovijedi - čuvaj se, čuvat ću te'

Plan po kojem će se u slučaju potrebe angažirati ti strojevi i ljudi, kako je navedeno u priopćenju, 'dogovoren je s komunalnim poduzećima u Splitu i Udrugom veterana 4. gardijske brigade'.

>> Policija istražuje je li bilo propusta u Splitu zbog velikog broja ozlijeđenih!

>> Splitski SDP i HNS traže Kerumovu ostavku

Planom splitskoga gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje u slučaju novih vremenskih nepogoda, kako je navedeno, 'uvodi se i stalno operativno dežurstvo u Gradskoj upravi te 24-satna dežurstva u gradskim kotarevima i mjesnim odborima'. Načelnik splitskoga gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje Jure Šundov izjavio je kako će u slučaju novih snježnih oborina prioritet biti zaštita sigurnosti svih građana i njihove imovine.

Podsjetimo, splitska policija i splitsko Općinsko državno odvjetništvo obavljaju izvidne radnje radi utvrđivanja je li bio propusta u poduzimanju dužnih radnji obzirom na velik broj ozlijeđenih građana nakon nevremena. Prošloga tjedna Split je bio pod rekodrnih 25 centimetara snijega, a ni nakon nekoliko dana ulice i prometnice nisu bile očišćene. Kada se snijeg zaledilo stanje se dodatno pogoršalo - više od 700 osoba doživjelo je lomove, uganuća i slične ozljede.

Predsjednica splitskog gradskog vijeća Nevenka Bečić u jučerašnjem je Dnevniku Nove TV ustvrdila kako se u Splitu ne događa nikakva kaotična situacija te da 'polomljeni ljudi uglavnom nisu građani Splita'. (Hina/ A.E.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene