Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po hitnom postupku

NOVI SLUČAJ SALMONELE Trgovački lanac s polica povlači pileći zabatak iz Poljske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački lanac Kaufland u svrhu zaštite potrošača s tržišta dobrovoljno povlači svježi pileći zabatak u rinfuzi. Zemlja podrijetla je Poljska, dobavljač Animex Foods Sp.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode. Kaufland je uzorke navedene piletine od dobavljača Animex Foods slao na analizu u ovlašteni laboratorij, a prvi rezultati, zaprimljeni nakon brze analize 17.11.2016., pokazali su da je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Poznati glumci u novoj kampanji Kauflanda Slika nije dostupna nema kraja! Još jedno povlačenje: U piletini pronađena opasna bakterija, rizik je ozbiljan

"Ova obavijest odnosi se samo na navedeni pileći zabatak u rinfuzi kupljen na dan 17.11.2016., ne i na druge proizvode.

Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica.

Kupci mogu vratiti navedeni proizvod u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca", poručuju iz kompanije.

Slučajevi mesa zaraženog salmonelom proteklih su dana zabilježeni u piletini s polica Lidla i ćevapima iz Konzuma.

Podjsetimo, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić smijenio je Tomislava Kiša, svog pomoćnika za sigurnost hrane nakon izbijanja afere sa zaraženim mesom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene