454163
454163
454163
454163
454163

Novi ministri najavili svoje prve ozbiljne i konkretne poteze

  • , 19.10.2016., 23:38
  • Autor:
  • komentara

Novi ministri otkrili su svoje planove za rad u Vladi.

 
 
 
 
 
Novi ministri najavili svoje prve poteze (Video: Večernje vijesti Nove TV)
Novi ministri najavili svoje prve poteze (Video: Večernje vijesti Nove TV)

U srijedu navečer je u Saboru izglasano povjerenje novoj Vladi, a oni su tijekom dana novi ministri najavljivali i svoje prve ozbiljne i konkretne poteze.

''Hrvatsko zdravstvo je zapravo visoko kvalitetno. Ljudi koji rade u zdravstvu brojni su stručnjaci svjetskoga rada. Trebamo ga samo malo urediti, popraviti i napraviti javnu nabavu kako bismo uštedjeli i ja mislim da prostora ima držati ga stabilnim'', rekao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

''Puno više, neću reći problema, nego izazova. Resor koji je ministarstvo među tri najjača i najkompleksnija od svih 20 koje ova Vlada ima, ali resor koji smatram da treba voditi čvrsto odgovorno, donositi brzo odluke, naravno u pravom smjeru i to je ono što može popraviti stanje u hrvatskoj poljoprivredi'', kazao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

''Pa bit će nešto različit s obzirom na reorganizaciju Vlade, ali u suštini ne mijenja se puno toga. Što se tiče javnih financija i našeg gospodarstva izazovi i općenito situacija je poprilično slična'', kazao je Zdravku Marić, ministar financija.

''Znam gdje sam stao, gdje ćemo nastaviti, doduše malo je resor bogatiji, ali mislim da imamo dobre ljude na raspolaganju i da možemo to jako kvalitetno pokriti'', rekao je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i energetike.

''Pred nama je jako puno posla, pripremili smo nekoliko Zakona, nekoliko je u pripremi i nema, nema mirovanja'', kazao je Ante Šprlje, ministar pravosuđa.

U četvrtak počinje primopredaja ministarstava. U nastupnom govoru pred saborom Plenković je parafrazirao bana Mažuranića riječima da vjeruje u hrvatsku prošlost, sadašnjost i budućnost. Od svojih ministara očekuje primjenu najviših profesionalnih standarda.

 

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se