Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo novu Vladu

Novi ministri najavili svoje prve ozbiljne i konkretne poteze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministri otkrili su svoje planove za rad u Vladi.

U srijedu navečer je u Saboru izglasano povjerenje novoj Vladi, a oni su tijekom dana novi ministri najavljivali i svoje prve ozbiljne i konkretne poteze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Sandra Benčić AKTUALNO PRIJEPODNE Zaiskrilo u Saboru između Plenkovića i Grbina: ''Vi ste jedan muljator! Pa jeste li vi normalni?''

''Hrvatsko zdravstvo je zapravo visoko kvalitetno. Ljudi koji rade u zdravstvu brojni su stručnjaci svjetskoga rada. Trebamo ga samo malo urediti, popraviti i napraviti javnu nabavu kako bismo uštedjeli i ja mislim da prostora ima držati ga stabilnim'', rekao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

''Puno više, neću reći problema, nego izazova. Resor koji je ministarstvo među tri najjača i najkompleksnija od svih 20 koje ova Vlada ima, ali resor koji smatram da treba voditi čvrsto odgovorno, donositi brzo odluke, naravno u pravom smjeru i to je ono što može popraviti stanje u hrvatskoj poljoprivredi'', kazao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

''Pa bit će nešto različit s obzirom na reorganizaciju Vlade, ali u suštini ne mijenja se puno toga. Što se tiče javnih financija i našeg gospodarstva izazovi i općenito situacija je poprilično slična'', kazao je Zdravku Marić, ministar financija.

''Znam gdje sam stao, gdje ćemo nastaviti, doduše malo je resor bogatiji, ali mislim da imamo dobre ljude na raspolaganju i da možemo to jako kvalitetno pokriti'', rekao je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i energetike.

''Pred nama je jako puno posla, pripremili smo nekoliko Zakona, nekoliko je u pripremi i nema, nema mirovanja'', kazao je Ante Šprlje, ministar pravosuđa.

U četvrtak počinje primopredaja ministarstava. U nastupnom govoru pred saborom Plenković je parafrazirao bana Mažuranića riječima da vjeruje u hrvatsku prošlost, sadašnjost i budućnost. Od svojih ministara očekuje primjenu najviših profesionalnih standarda.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene