Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U pitanju je sigurnost putnika'

Novi kvar na zrakoplovu CA: Putnici prevezeni drugim zrakoplovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako su nam javili putnici na letu Croatia Airlinesa iz Frankfurta, njihov je zrakopolov 'skrenuo' s rute kako bi pokupio putnike u Munchenu.

Kako doznajemo uzrok je tom skretanju s puta još jedan kvar na Dashu Croatia Airlinesa.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb Slika nije dostupna Vatreni obruč VIDEO Požar u Italiji zarobio putnike u avionu Croatia Airlinesa: "O njima se vodi sva moguća skrb"

Tu nam je informaciju potvrdila i Ksenija Žlof, glasnogovornica te kompanije. Objasnila je kako je do kvara došlo na zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je u 14:10 trebao poletjeti iz Zagreba za sarajevo, no oko 15 minuta nakon polijetanja pilotu se uključio jedan od indikatora koji upozoravaju na kvar na zrakoplovu.

'Zbog sigurnosti putnika pilot se vratio za Zagreb, a putnici su naknadno drugim zrakoplovom otišli za Sarajevo. Zrakoplov koji je pilot vratio u Zagreb odmah je poslan na tehnički pregled', rekla je Žlof.

Dodala je kako su putnici u Munchenu i Zurichu također prevezeni drugim zrakoplovima jer je i te letove trebao obaviti zrakoplov koji je završio na tehničkom pregledu.

ANALIZA POTVRDILA: Među najsigurnijim svjetskim aviokompanijama je i...

'Napomenula bih kako se ovakvi kvarovi ili indikacije kvarova javljaju u svim kompanijama, a u CA je obaveza da pilot reagira najbolje moguće za sigurnost putnika. Ništa se ne želi riskirati pa se ponekad, iako je elektronika pokazala da se radi o kvaru, pokaže da i nije bio pravi kvar, ali sigurnost putnika je na prvom mjestu. Zbog toga je CA nedavno i dobila veoma visoku ocjenu sigurnosti', rekla je glasnogovornica CA Ksenija Žlof.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene