Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li je nosili?

Ovo je novi ultimativni hit - drvena kravata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje entuzijasta zajedno s prijateljicom dizajnericom Mirelom Thumm osmislili su i napravili vrlo originalan proizvod - drvenu kravatu.

Drvena kravata može funkcionirati i kao klasična kravata i kao suvenir. Kravata Projekt je nastao iz potrebe da se stvori apsolutno autentičan hrvatski suvenir koji će moći nositi priču.

Kravata iz kolekcije Jela & Stribor funkcionira na svim razinama, kravata je modni dodatak, zidni ukras, dizajnerski objekt. Ona je uniseks, poklon za mlade i stare, poslovne ljude i hipstere, nosi magičnu ljubavnu hrvatsku priču, nastala je drevnom tehnikom obrade hrvatskog materijala i ekološka je.

>> I CNN slavi hrvatski izum – kravatu!

K>ravata je izrađena od drveta i ukrašenu motivima koji se izrađuju tradicionalnom tehnikom duboreza. Kravata se izrađuje u dvije veličine: za žene i muškarce, a sastoji se od nekoliko drvenih pločica koje su međusobno povezane gumenom trakicom kako bi kravata mogla pratiti liniju tijela i bila ugodna za nošenje. Izrezbareni motivi su tradicionalni (hrvatski pleter, glagoljica i slično), ali kombinirani su s motivima koji su zanimljivi urbanoj mlađoj generaciji (pikselizirani kompjuterski simboli i slično) da bi se uspostavila poveznica između dvaju svjetova: tradicionalnog i suvremenog.

Kravate se izrađuju od različitih vrsta drveta, ali isključivo od onoga koje je karakteristično za naše podneblje (orah, trešnja, javor, lipa, maslina) jer autori žele tradicijskim umijećem i prirodnim materijalom dobiti izvorni hrvatski proizvod. Za izradu se koristi potpuno suho drvo, pa su zato kravate vrlo lagane i ugodne za nošenje. Kravata je malih dimenzija i zato ju je moguće izraditi od ostatka drva iz pilana, tvornica koje upotrebljavaju drvo, velikih trgovačkih lanaca, a moguće je pronaći i u prirodi odbačene komade drva. Krajnji je cilj koristiti ostatke ili prirodno pronađene komade čime bi, poručuju autori, naša kravata bila posve ekološka, a drvo sretno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene