Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veći broj umirovljenika

Nova pravila za umirovljenje rođenima od 1971., evo kakva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirovinska reforma jedna je od važnijih - mnogi je zazivaju desetljeće i pol. I ona počinje s prvim minutama 2014. Novim zakonom sa 60 godina života i 41-om godinom staža, građani će moći u redovitu mirovinu u punom iznosu.

Između ostalog, novi zakon regulira i odlazak u mirovinu sa 67 godina života. No, to će vrijediti tek od 2038. - dakle o radu do 67. rođendana trebaju razmišljati oni rođeni nakon 1971.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Ja sam za njih bio ACPNŠ i gotovo" Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti"

Ova je odredba tek dio novog zakona o mirovinskom osiguranju o kojem su raspravljali zastupnici. I dok oporba uvjerava kako je riječ o reformi koje zapravo nema, ministar Mirando Mrsić pojašnjava kako je hrvatski problem sve starije stanovništvo i sve veći broj umirovljenika u odnosu na zaposlene.

Doznajte koje promjene donosi mirovinska reforma!

'Svi koji imaju 41 godinu staža i 60 godina života moći će od 1.1. u redovnu mirovinu bez umanjenja', rekao je ministar rada Mirando Mrsić.

Hrvatski je problem starenje stanovništva, velik broj umirovljenika, a sve manji zaposlenih. No, oporbu ne zadovoljavaju obrazloženja vlade.

'Očito je da se novim zakonskim tekstom želi stvoriti privid novog zakona o mirovinskom osiguranju koji stvara privid reformi koji s ekontinuirano servira od strane vlasti', poručio je HDZ-ov Đuro Popijač.

Mirovinski sustav treba detaljno reformirati. I građani su svjesni kako je ovaj postojeći neodrživ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene