Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nagađanja o zdravstvenom stanju

Nove glasine o Putinovoj bolesti: "Još uvijek imam prijatelje u istočnoj Europi koji misle da s njim nešto nije u redu, medicinski"

Ruski predsjednik Vladimir Putin - 1
Ruski predsjednik Vladimir Putin - 1 Foto: Afp
Već dugo traju nagađanja o Putinovom zdravstvenom stanju. Bivši šef MI6 Sir Richard Dearlove ponovo je rasplamsao glasine da Putin ima Parkinsonovu bolest.

Ruski predsjednik Vladimir Putin možda ima Parkinsonovu bolest, izjavio je bivši šef MI6 Sir Richard Dearlove.

Dearlove je bio zadužen za britansku tajnu obavještajnu službu kada je Putin prvi put došao na vlast 2000. godine. 

On smatra da bi Putinovi zdravstveni problemi "vjerojatno" mogli biti posljedica Parkinsonove bolesti.

Ranije je kazao da je ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni definitivno ubijen te da je u tom slučaju ulogu mogla igrati Putinova paranoja koju je potencijalno mogla uzrokovati bolest.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je održao svoj tradicionalni 19. govor o stanju nacije.

Putin je poručio da NATO priprema napad na Rusiju te je upozorio da su ruske "strateške nuklearne snage spremne za operativnu uporabu".

Već dugo traju nagađanja o Putinovom zdravstvenom stanju. 

Ovog mjeseca, tijekom dvosatnog razgovora s bivšim voditeljem Fox Newsa Tuckerom Carlsonom, činilo se da Putin rukom kontrolira svoju nogu koja se tresla. To je ponovno rasplamsalo glasine o Putinovom zdravlju.

"Još uvijek imam kontakte i prijatelje u istočnoj Europi koji misle da s njim nešto fundamentalno nije u redu, medicinski”, rekao je bivši šef MI6, dodajući da sumnja na Parkinsonovu bolest, prenosi express.co.uk.

Nagađanja o mogućoj Putinovoj bolesti posebno su se pojačala nakon ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinske obavještajne službe tvrde da ima više zdravstvenih problema, uključujući Parkinsonovu bolest i karcinom.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno"

Parkinsonova bolest je progresivni poremećaj uzrokovan degeneracijom dijela živčanog sustava koji utječe na kretanje. Ona se razvija postupno, ponekad počevši s jedva primjetnim tremorom, odnosno drhtanjem u samo jednoj ruci.

No, dok je tremor najpoznatiji znak Parkinsonove bolesti, ovaj poremećaj često uzrokuje ukočenost ili usporenje pokreta.

Parkinsonova bolest je posljedica postepenog oštećenja živčanih centara u mozgu koji upravljaju pokretima, osobito poluautomatskim pokretima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene