Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se novi odgovori

Rekonstrukcija kornatske tragedije: Frane Lučić nakon 10 godina prvi put na mjestu stradavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kornatima se, deset godina od tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca a preživio samo Frane Lučić, odvija rekonstrukcija koja će možda otkriti nove detalje o toj velikoj nesreći.

Na Kornate je, prvi put nakon deset godina stigao i Frano Lučić, jedini preživjeli vatrogasac, no on nije želio davati nikakve izjave.

Osim njega na Kornate je došao i Branko Slavica, tadašnji zapovjednik vatrogasaca, kojemu je u rujnu prošle godine počelo novo suđenje za pogibiju kolega na Kornatima. U uvalu Šipnata danas su stigli brojni vještaci, više od 20 svjedoka te roditelji poginulih. Svi oni traže nove detalje koji bi mogli rasvijetliti ovu tragediju i otkloniti, kako su naveli neki od roditelja, manjkavosti prve rekonstrukcije.

Pročitajte i ovo Požar jahte kod otoka Žut VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se 16-metarska jahta na Kornatima Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

Ivica Strikoman, otac poginulog Hrvoja Strikomana kazao je da nema velikih očekivanja od nove rekonstrukcije.

"Ne očekujem bogznakakva rješenja. Rekonstrukcija ima smisla za novog suca koji se upoznaje sa slučajem. Za nas to nije ništa posebno", kazao je novinarima.

Na pitanje koje odgovore bi želio dobiti, odgovorio je: "Kako, zašto, radi čega, zašto nisu dobili pomoć na vrijeme, zašto je netko zabranio poziv za policiju i hitnu pomoć..."

Joško Klarić, otac stradalog Dina, također ističe da od rekonstrukcije ne očekuje puno.

"Prošlo je puno vremena, sve je pitanje hoće li sudac uvažiti neke stvari. Imamo mi puno slika, vidjet ćemo hoće li ih prihvatiti. Ako bude, možda će se neke stvari razotkriti. Ako ne bude, onda od toga neće biti ništa", izjavio je Klarić.

Na pitanje kako se on osjeća, ponovno na Kornatima, u uvali Šipnata, tužno je rekao: "Znam da vrijeme sve liječi, ali neke stvari ne može..."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene