Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prednost protivnika

Nova anketa: 45,8 posto Slovenaca glasovat će protiv sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema anketi koju je objavio ljubljanski 'Žurnal', 45,8 posto Slovenaca glasovat će na referendumu protiv potvrde arbitražnog sporazuma s Hrvatskom.

40,4 posto Slovenaca glasovat će za arbitražni sporazum. Ovo je prvo ispitivanje objavljeno u medijima koje sugerira da bi slovenska oporba mogla biti u prednosti pred vladom koja građane poziva da glasuju za konačnu potvrdu sporazuma na referendumu 6. lipnja. Agencija Valicon provela je za spomenuti list telefonsku anketu u kojemu je ispitanicima postavila pitanje hoće li na referendumu glasovati za potvrdu sporazuma ili protiv, pri čemu su u konačni rezultat uzeti samo odgovori onih koji su naveli da će izaći na referendum.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Nova prognoza Delo: 58 posto Slovenaca glasovat će za sporazum

Sve dosadašnje ankete, pa i posljednje koje su objavile komercijalne televizijske postaje, javna televizija, te dnevnici 'Delo' i 'Dnevnik', a provele su ih druge agencije za ispitivanje javnog mišljenja, pokazale su da je nešto više onih koji u nedjelju 6. lipnja namjeravaju glasovati za potvrđivanje sporazuma. No, prema istim anketama, ta prednost pobornika arbitražnog sporazuma nije odlučujuća, osobito s obzirom na to da otprilike trećina ispitanika još nije donijela odluku hoće li se prikloniti argumentima vlade ili oporbe.

>> Pahor poručio Tadiću: Slovenska Vlada ne treba sponzore

Slovenci će u nedjelju 6. lipnja na referendumu odgovarati na pitanje jesu li za ili protiv toga da arbitražni sporazum s Hrvatskom koji je slovenski parlament ratificirao početkom svibnja postane važeći, a granični spor s Hrvatskom riješi arbitražno vijeće. Vlada je građane pozvala da glasuju za njegovu konačnu potvrdu jer je sporazum dobar za Sloveniju, dok oporba tvrdi suprotno i poziva birače da ga odbace. Rezultat referenduma bit će obvezujući za vladu i parlament. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene