Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija policije

Uhićeni policajci i autoprijevoznici: Za novac i darove dilali informacije o kontrolama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijoj akciji policije uhićeno je ukupno 37 osoba: 11 policajaca i 26 vlasnika trgovačkih društava i obrta koji se bave autoprijevozničkom djelatnošću.

Osim policajaca uhićeni su i poduzetnici koji su navodno davali novac za podatke iz tajnih istraga.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Iz Ministarstva unutarnjih poslova stiglo je priopćenje: 'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u kordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te u suradnji sa Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom, koprivničko-križevačkom, virovitičko-podravskom, požeško-slavonskom i međimurskom provode kriminalistička istraživanja nad 11 policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske uprave koprivničko-križevačke, poradi osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zluporabe položaja i ovlasti iz čl.337. st.1. KZ-a i više kaznenih djela Primanja mita iz čl. 347. st.1. KZ-a te nad 26 osoba vlasnika trgovačkih društava i obrta koji se bave autoprijevozničkom djelatnošću sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih županija, zbog osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela Davanja mita iz čl. 348. st.1. i zbog više kaznenih djela Poticanja na počinjenjenje kaznenog djela Zluporabe položaja i ovlasti iz čl.37., a u svezi članka 337. st.1.

Tijekom dosadašnjeg postupanja naveden osobe su uhićene i nad njima je izvršeno kriminalističko istraživanja te će svi uhićeni biti predani pritvorskom nadzorniku u Zagrebu u zakonom predviđenom roku', stoji u priopćenju MUP-a.

DORH je na svojim stranicama detaljnije opisao zašto su zapravo policajci i autoprijevoznici uhićeni. 'Postoji osnova sumnje da su 10 policijskih službenika PU bjelovarsko-bilogorske i jedan policijski službenik PU koprivničko-križevačke, tijekom 2012. godine, u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mjestima, ostalim osumnjičenicima, na njihovo traženje i sukladno prethodnom dogovoru, za novčanu nagradu i druge poklone, u cilju izbjegavanja propisanog nadzora i kontrole, koristeći podatke koji su im kao policijskim službenicima bili dostupni, dojavljivali kad će i gdje biti nadzori osovinskog opterećenja, ukupne dozvoljene mase i dimenzije njihovih vozila koje provode službenici Hrvatskih cesta, te nadzori sigurnosti cestovnog prometa i prijevoza opasnih tvari koje u suradnji s djelatnicima MUP-a provode službenici Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture', stoji na službenim stranicama DORHA.

Ova akcija nije povezana s nedavnim uhićenjem policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića koji su također uhićeni zbog dilanja povjerljivih informacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene