Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ofenziva u Gazi

Noću gađano 60 ciljeva Hamasa, ubijeno četvero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest civila, od kojih četvero djece ubijeno je u izraelskom bombardiranju južnog dijela grada Gaze, a 12 mrtvih tijela, vjerojatno palestinskih boraca, pronađeno je u ruševinama, javljaju agencije o nastavku izraelske ofenzive koja je noću na nedjelju gađala 60 ciljeva.

Izraelska tenkovska vatra ubila je dvije žene i četvero djece u nedjelju kada je pogođena kuća na sjeveru grada Gaze, na lokaciji Beit Lahya, javlja agencija AFP. Prvi put od početka ofenzive 27. prosinca, tenkovi su ušli u četvrti Tal al-Hawa i Cheikh Ajline gdje su vođeni siloviti sukobi s palestinskim borcima, tvrde svjedoci, piše AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Kini Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja" Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga

Agencija dodaje da je na jugu grada Gaze 12 tijela izvučeno ispod ruševina, od kojih su desetorica navodno bili pripadnici pokreta Hamas. Agencija dpa prenosi da je izraelska vojska noću na nedjelju gađala 60 ciljeva, a jedan od njih bila je kuća zapovjednika vojnog krila Hamasa u pojasu Gaze. 

>> Ofenziva u Gazi postiže ciljeve

Nije zasad poznato je li zapovjednik Ahmed Jabri bio u domu u trenutku napada, piše dpa i napominje da su se vođe Hamasa skrile u podzemnim skloništima otkako je počela ofenziva 27. prosinca. Izrael je u subotu letcima zasuo Gazi upozoravajući stanovništvo da će pojačati ofenzivu kako bi stanovnici napustili svoje kuće. 

Prema izraelskim vojnim izvorima, među ciljevima pogođenima noću na nedjelju u Gazi je 10 Hamasovih skladišta oružja, 10 skupina Hamasovih boraca i devet tunela ispod granice Gaze i Egipta kojima se krijumčari oružje u eksklavu. Hamas je pak nastavio raketirati jug Izraela upravo u vrijeme kada su se djeca vraćala iz škole. Izraelski učenici ponovo su krenuli u školu nakon dvotjedng prekida zbog Hamasovih raketnih napada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene