Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže potpuna radna prava

Njihovo je zanimanje među najtraženijima, a Hrvatska im kaže - Ne može tek tako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinske sestre i tehničari pobunili su se protiv Hrvatske komore medicinskih sestara. Tvrde da im oni onemogućuju ostvarivanje radnih prava u EU te da su postali žrtve njihove samovolje. Danas će ih primiti ministar zdravlja Siniša Varga.

Ministar zdravlja Siniša Varga sastaje se s predstavnicima inicijative "Medicinske sestre - medicinski tehičari temeljnog obrazovanja", koja upozorava da su medicinske sestre i tehničari postali žrtve samovolje vodstva Hrvatske komore medicinskih sestara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Podsjetimo, medicinske sestre i tehničari ističu kako im predstavnici Komore onemogućuju ostvarivanje radnih prava u zemljama Europske unije. Bez dodatne dozvole, koju izdaje Komora, mogu raditi samo kao pomoćno osoblje, odnosno, nemaju dozvolu za samostalan rad u bolnicama.

FOTO Hrvatska je siromašnija za još jednu obitelj - Ovo je njihova priča

Početkom travnja, pisali smo o obitelji koja je, unatoč činjenici da imaju stalne poslove u Hrvatskoj, odlučila s djecom odseliti u Veliku Britaniju. Naime, Gabi je po struci medicinska sestra, a posao je dobila u jednoj bolnici u Lancesteru u kojoj već nekoliko mjeseci radi i njezina sestrična, također medicinska sestra iz Hrvatske. 'Što se tiče neizvjesnosti, nemam nekih velikih strahova. Pripremamo se da će nam prvih 6 mjeseci sigurno biti stresno, trebat će prilagodba i nama i djeci, ali mislim da će nam za godinu dana tamo biti bolje nego za godinu dana ovdje', rekla nam je tada Gabi.

Medicinske setsre i tehničari u Hrvatskoj jasni su u zahtjevima - u EU ne žele raditi samo kao pomoćno osoblje. "Na kraju je ispalo da sestre koje su otišle van više nisu to, više nisu medicinske sestre koje mogu samostalno raditi, nego samo mogu raditi po nalogu sestara koje tamo imaju dozvolu što su protumačili u V. Britaniji, Danskoj, Njemačkoj - bilo gdje su otišle, da su one ustvari pomoćne sestre, ustvari njegovateljice", kazala je nedavno za Dnevnik Nove TV Gordana Miškulin, medicinska sestra.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene