Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pahor čestitao premijerki Kosor

'Njezino će iskustvo pridonjeti razvoju međudržavnih odnosa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor čestitao je na imenovanju novoizabranoj predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor, zaželjevši joj mnogo uspjeha u budućem radu.

Pahor je u svojoj čestitki izrazio uvjerenost da će njezino iskustvo pridonijeti razvijanju međudržavnih odnosa i rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja, navedeno je u kratkom priopćenju za javnost iz kabineta slovenskog premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U dvorcu Trakošćan Pahorov ured službeno potvrdio sastanak s Kosor Slika nije dostupna Majstor odugovlačenja Pahor izjavio da će njegov prvi susret s Kosor biti neslužben

Slovenski mediji u svojim prvim reakcijama ističu da je Hrvatska izborom Jadranke Kosor za premijerku prvi put dobila ženu na najistaknutijem položaju, da će njen mandat biti obilježen rješavanjem teškog ekonomskog stanja, prihvaćanjem rebalansa državnog proračuna i nastojanjem da se ubrzaju zastali pregovori o članstvu u Europskoj uniji.

Novinski komentatori u Sloveniji zadnjih su dana iznosili ocjene da se idućih mjeseci ne može očekivati proboj u odnosima Ljubljane i Zagreba oko graničnog prijepora zbog kojega je Slovenija blokirala većinu pregovaračkih poglavlja u pregovorima Hrvatske i Europske unije, dok su najviši predstavnici vlade odbijali komentirati promjene nastale nakon ostavke Ive Sanadera, navodeći da je riječ o unutarnjem pitanju Hrvatske.

Barroso i Rehn čestitali Jadranki Kosor

Europska komisija pozdravila je imenovanje Jadranke Kosor novom hrvatskom premijerkom te dodala da je budućnost Hrvatske u Europskoj uniji, unatoč blokadi pregovora.

'Komisija čestita Jadranki Kosor na imenovanju za premijerku Hrvatske i pozdravlja potvrdu koju je njezina vlada dobila u hrvatskom parlamentu', kazali su u zajedničkom priopćenju predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i povjerenik za proširenje Olli Rehn.

'Imamo povjerenja u to da će nova vlada pod njezinim vodstvom odlučno nastaviti reforme koje su još potrebne kako bi se zemlja pripremila za pristupanje Europskoj uniji', dodali su. 'Komisija je vrlo privržena europskoj perspektivi Hrvatske i njezinom cilju pristupanja Europskoj uniji', dodali su. (Hina)

Mislite li da će Kosor biti uspješna na premijerskom mjestu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene