Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vode ih u Nozozemsku

Nizozemski volonteri već 16 godina uveseljavaju djecu povratnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo jedan posjet povratnicima na vukovarsko područje odredio je životni put Tineke Bol i Tona van Breeja. Kako bi barem malo olakšali život djeci koja su se vratila u Podunavlje, odlučili su ih tijekom ljeta ugostiti u kampu u Nizozemskoj. Baš u vrijeme boravka u Hrvatskoj, Tineke i Tonu stigla je vijest da ih je za njihov nesebičan rad odlikovala i nizozemska kraljica.

Nizozemski volonteri i više su nego dobrodošli u malo mjesto pokraj Vukovara. 'Ovo je moj dom. Nizozemska mi je također dom, ali ovo je moj drugi dom i volim biti ovdje', kazala je Tineke.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna"

Svake godine, Tineke i Ton dolaze se upoznati s djecom koju ljeti vode u Nizozemsku. I tako već 16 godina. 'Za mnogu djecu, prve godine nakon povratka bile su jako teške. I zato smo odlučili da im treba jedan dobar odmor, da se zabave i budu djeca nekoliko tjedana', kazao je Tonu.

Iz tih i mnogih drugih mjesta oko Vukovara u kampu je bilo već 600 djece. 'Sam taj boravak u kampu mi je bio odličan i putovanja, stalno smo negdje išli, sve je bilo super, nezaboravno', kazala je Antonija Tkalec, učenica osmog razreda.

>>
Talijanski volonteri posjetili specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri

Nezaboravnom provodu nadaju se i ovogodišnji posjetitelji. 'Mislim da će ovo ljeto biti odlično, da ćemo se zabaviti s prijateljima', kazala je Jennifer Kubiček, ućčenica sedmog razreda.

Kampu za djecu Ton i Tineke posvećuju svaki slobodan trenutak. Uz pomoć dobrih ljudi na godinu skupe 25 tisuća eura. 'Volim kad nam djeca dođu u Nizozemsku. Kada se oni smiju i zabavljaju i ja se smijem. To je za mene prekrasan osjećaj', kazala je Tineke.

Samozatajne i plemenite Nizozemce u Čakovcima obožavaju. 'To su mali ljudi, velika srca', kazala je učiteljica Tamara Kovčalija. Prijateljstvo i dječji osmijeh Tonu i Tineke najveća su nagrada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene