Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili djevojčice

Ovi dečki nisu mislili na sebe, htjeli su spasiti djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja hrabrost dvojice tinejdžera spasila je dvije djevojčice od utapanja nakon što je auto u kojem su bile sletio u rijeku Pakru u Pakracu. Bez razmišljanja skočili su u ledenu rijeku i pomogli majci da izvuče kćeri na sigurno.

'Kad je rekla djeca samo mi je bilo da joj spasimo tu djecu, da izvadimo djecu van iz auta i nisam uopće razmišljao u tom trenutku da mi se nešto može dogoditi'. Pričaju tako mladi heroji Tomislav Odobašić i Marijan Francuz iz Pleternice. Spremajući se za školu u svom stanu u Pakracu, nisu ni slutili da će iz rijeke poput ove spašavati dvije djevojčice od utapanja. 'Otvorili smo prozor i čuli da žena viče upomoć, vikala je da su joj djeca u autu', priča Tomislav. Za dvadesetak sekundi već su bili na nasipu i bez imalo straha skočili u hladnu vodu koja je došla do djevojčica.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

>> Tinejdžeri spasili djecu iz auta koji je pao u rijeku

Nisam uopće razmišljao u tom trenutku da mi se nešto može dogoditi, kaže Tomislav 'Ja sam bio do pupka u vodi, a on je bio maltene do prsa', opisuje situaciju Marijan. 'Sa ženom smo otvorili vrata od auta, mala je jedna bila u sjedalici u pola rijeke. Tomislav je uhvatio onu veću i iznesao je van, gore na bentu gdje je bila jedna cura koja nam je pomogla iznijeti je na cestu, a ja sam uzeo drugu malu iz sjedalice i iznesao je van', nastavlja Marijan.

Razmišljala samo o djeci

Zahvaljujući hrabrim dečkima Maja Čelec i danas uživa u poljupcima svojih djevojčica. Dok je i sama bila do pasa u rijeci, u šoku i panici samo joj je jedno prolazilo kroz glavu. 'U biti sam samo razmišljala o djeci', kaže Maja. Napola već u ledenoj vodi hrabro su se držale i petogodišnja Nika i trogodišnja Tara. 'Poslije mi je rekla da joj je seka rekla kad su s autom sletili 'spasit ćemo se seko'', priča Maja.

Glavno da su djeca dobro

Za mlade heroje ima samo riječi hvale. 'Pa ja im se iz sveg srca zahvaljujem. Dečki su me iznenadili i stvarno hvala im najljepša'. Nakon spašavanja dali su policiji iskaz kako bi mogli primiti nagradu. No, obojica kažu kako se ne osjećaju kao heroji - važno im je samo da su djeca dobro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene