Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ništa od Kerumove smjene: HDZ nije raspravljao o referendumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobri poznavatelji Milice Cipci, gradske vijećnice, članice Stranke umirovljenika, tvrde kako ona neće pristati da bude trinaesti, oidlučujući glas u splitskom parlamentu

U pogledu zahtjeva vijećnika oporbe u splitskom Gradskom vijeću koje su potpisima poduprli vijećnici HDZ-a za smjenom gradonačelnika Željka Keruma, čini se da će biti po onoj staroj - 'Tresla se brda, rodio se miš!'.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

Naime, prema tvrdnjama lokalnih političara, inače jako dobro upućenih u sva zbivanja oko Željka Keruma i pozicije vladajuće koalicije u gradu podno Marjana, ali i zakulisnih igara političara, od referenduma za smjenu gradonačelnika neće biti apsolutno ništa!

Ponajprije nitko ne vjeruje da bi na referendum moglo izići više od 80 tisuća građana Splita. Osim toga, dobri poznavatelji 'lika i djela' gradske vijećnice Milice Cipci, članice Stranke umirovljenika, prognoziraju kako ona ipak neće pristati da bude 'odlučujući', trinaesti glas u splitskom parlamentu. Unatoč najavama i prognozama. Vrlo je, upozoravaju, prevrtljiva. Kao jedini ženski mjesec, veljača!

Ni šef splitskog HDZ-a, dr. Dujomir Marasović nije baš 'agilan' u svezi zahtjeva za Kerumovom smjenom. Stalno nešto govori i prigovara, ali kad treba povući konkretan potez, 'nema ga nigdje'. Gradski odbor HDZ-a uopće još nije raspravljao o referendumu. Iako je po načelu supsidijarnosti koji vlada u HDZ-u, jedini je za to ovlašten. Duje je, napominju, 'produžena ruka' Jadranke Kosor koja je sklopila koaliciju s Kerumovim HGS-om. Duje je stalno pričao protiv Keruma, a onda se, preko noći 'posuo pepelom'. Pristavši na listi biti iza Keruma. Oba su uspjela ući u Sabor.

Naši sugovornici naglašavaju kako HDZ uopće ne želi smijeniti Keruma! Činjenica je da su HDZ-ovi gradski vijećnici samo potpisima podržali zahtjev oporbe za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspravu o odgovornosti za paralizu Splita nastalu za snježnog nevremena. Ništa mimo i izvan toga. HDZ-ovci ne vjeruju u inicijativu SDP-a i HNS-a bez promjene zakona o referendumu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene