Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Često spominjanje

'Nisam vjernik': Koliko je puta Milanović spomenuo Bibliju i Boga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Citat iz Biblije danas je premijeru Zoranu Milanoviću poslužio da se obrati Slavoncima. I to mu nije prvi put.

'Ima jedan psalam u Bibliji, o Židovima u Egiptu, odnosno u Babilonu, koji kaže: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka', kazao je danas premijer Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita Miroslav Šeparović i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. Milanović ne odustaje, čeka se Ustavni sud: Danas pada odluka

Predsjednik Vlade posegnuo je za citatom iz Biblije, ponukan oštrim kritikama iz HDZ-a i HDSSB-a. Protiv su regionalne podjele Hrvatske. 'To je jezik koji moram govoriti, jer ga jedino razumiju, ako zaboravimo Slavoniju. Ali nećemo je zaboraviti!', kazao je Milanović.

Na Crkvu se šef Vlade u zadnje vrijeme često poziva. Pa i nedavno, nakon pada BDP-a. 'Mi iz ovog stanja nećemo izići po Duhu Svetome, kako se to kaže u hrvatskom kolokvijalnom jeziku', rekao je tad Milanović.

Istim se jezikom poslužio i nekoliko mjeseci ranije, kad se Hrvatska suočila s rekordnom inflacijom. 'Kad će biti bolje? Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer', kazao je.

>> Jeruzalem, šišmiši i kreteni... Još jedan zanimljiv dan u Vladi!

I poziv za konsenzusom vlasti i oporbe oko važnih pitanja rezultirao je zazivanjem Božjeg imena. 'Izgovora više nema. Tu smo sada, u prostoru i vremenu koji nam omogućavaju da iz sebe izvučemo maksimum i da budemo gospodari svojeg uspjeha ili, ne dao Bog, neuspjega!', spomenuo je Milanović.

Izostao je s mise za domovinu, pa otvorenu kritiku kardinala Josipa Bozanića Vladi nije čuo. 'Ako bih otišao na misu, otišao bih iz osobnog poštovanja prema kardinalu. Međutim, kako nisam vjernik, ne želim da se ovakve situacije pretvore u čisti i grubi protokol', obziran je bio premijer.

Na priču o sukobu s Banskim dvorima službeni je Kaptol tek jučer reagirao. Kažu da su se kardinal i premijer, u međuvremenu, čuli tri puta. Sastali dvaput. Daleko od očiju javnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene