Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvih 120 dana Domagoja Miloševića

Nije pokrenuta niti jedna veća investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pesimizam bi možda popravili veliki investitori. No njih i dalje, uglavnom, nema. 120 dana Domagoj Milošević, potpredsjednik za investicije, kako kaže premijerka, ne diže glavu od stola.

U biznisu iza njega stoje rezultati, no je li u 120 dana javne službe uspio napraviti pomak u poboljšavanju investicijske klime? Šef Udruge poslodavaca Ivan Ergović, iz čijih je redova Milošević uplovio u HDZ-evu Vladu, kaže da potpredsjednik ulaže veliki trud u primanje svih investitora koji su mu se obratili za pomoć.

Pročitajte i ovo Mućke u splitskoj gradskoj upravi - 1 U splitskoj gradskoj upravi Usred višesatne rasprave oko Small Malla pojavile se - Mućke: "Iza tog pravnog rječnika krije se obična muljaža" PR Vaš partner u investiranju Inflacija raste, novac vrijedi sve manje. Je li rješenje investicijsko zlato?

'Međutim da bi mi u našu državu doveli neke ozbiljne investitore mi moramo mijenjati kompletnu poduzetničku i investicijsku klimu i za to je potreban jedan rad koordiniran svih članova Vlade, a ne samo jednog ministra. Velika je stvar da je naša Vlada to prepoznala kao potrebu samo mislim da je to dosta teško u ovako kratkom roku, pojasnio je Ergović.

U kratkom roku Milošević je nešto i uspio. Sudovima su krenule preporuke za brže rješavanje sporova, napravljen je jedinstveni vodič za gradnju, lokalna samouprava se potiče da napravi nove detaljne prostorne planove, uskoro će i Vlada direktno izdavati dozvole kada lokalna birokracija zakaže.

Premijerka često hvali svog potpredsjednika, kaže da ima toliko posla da ne diže glavu od stola. No pitanje je li to dovoljno. Može li Milošević koji nema toliko jaku stranačku bazu unutar HDZ-a pokrenuti i neke jače promjene kao npr. one porezne. koje investitori itekako žele.

>> Milošević mijenja investicijsku klimu u Hrvatskoj

'Ako govorimo o onim investicijama koje treba poticati onda su to one koje donose velik broj zaposlenih ljudi, investicije koje koriste domaće proizvode. A investicije koje su si u Vladi postavili energetika i takve stvari mislim da ne mogu riješiti naše probleme', pojasnio je Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera. U 4 mjeseca Miloševićevog mandata nije pokrenuta niti jedna velika greenfield investicija u proizvodnji sa više stotine zaposlenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene