Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ni Popovača nije sigurno mjesto za liječenje Voškiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Voškion ponovno bi mogao ubiti, zaključili su tako psihijatri na vještačenju u Vrapču te dodali da zbog toga mora biti liječen u strogo čuvanom prostoru. No, problem je što takvog mjesta u Hrvatskoj nema.

Od četiri forenzično-psihijatrijske institucije, najbliže tim uvjetima je Popovača. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović u Popovači Obratio se okupljenima Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače: "Tu sam prvi put došao na biciklu..." Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije Potvrdili ministar i župan U Petrinji stradao i dom za psihičke bolesnike, pacijenti prebačeni u Popovaču: "Nitko neće ostati bez posla, to bi bilo suludo"

Bolnica, u kojoj se već 20 godina liječe duševni bolesnici, nalazi se na kraju grada. 

Odjel psihijatrijske forenzike broji 200 pacijenata. Liječe se pod strogim uvjetima, a za kontakt s vanjskim svijetom osoblje im da mobilni telefon. 

Ovi bolesnici kada su počinili zločin nisu bili ubrojivi. Isto je i Damirom Voškionom, tvrde vještaci.

Preporuka Vrapča je da ga se mora liječiti na sigurnom mjestu jer je opasan za okolinu, no teško da će se takvo mjesto za njega pronaći u Popovači.

'U Hrvatskoj ne postoji sustav maksimalne sigurnosti i ne postoji takav odjel koji bi zadovoljio te standarde sigurnosti', izjavila je prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica bolnice u Popovači. 

Liječenje zatvorenika u Popovači u prosjeku traje tri do četiri godine. Strah od neuspjeha liječenja kad njihovi pacijenti iziđu van, često puta je i opravdan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene