Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neproduktivni, ali podobni su nagrađeni'

Nezaposleni traže Mrsićevu ostavku: 'Bešćutna je odluka o povišici za državne dužnosnike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat nezaposlenih Hrvatske (SNH) i Koalicija 'Svi zajedno' - KSZ (Akcija socijaldemokrata Hrvatske - ASH, Demokratska stranka žena - DSŽ, Savez za promjene - SP, Stranka umirovljenika Hrvatske-blok umirovljenici zajedno - SUH) zatražili su danas ostavku ministra rada i mirovninskoga sustava Miranda Mrsića, zbog, kako navode, bešćutne i bahate odluke o povećanju broja državnih dužnosnika i istodobnom povećanju plaća i do 20 posto onima koji su naglo preopterećeni poslom.

SNH i KSZ navode kako je jedan od tih poslova koji su naglo porasli i dodatno vrednovani evidentiranje radnika koji su iz svojih tvornica bačeni na ulicu i završili na Zavodu za zapošljavanje. "Tako oni koji su neproduktivni, ali očito podobni, bivaju nagrađeni, umjesto onih koji stvaranjem novih vrijednosti hrane i uzdržavaju sloj birokrata pa i ove nagradjene", navodi se u pozivu i ocjenjuje kako su državni službenici i radnici u javnom sektoru višestruko preplaćena kasta koja svojim visokim plaćama napumpava prosjek plaća u državi.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Slika nije dostupna Dobri trendovi Mrsić: 40 tisuća nezaposlenih manje nego lani

>> Poticaj za reforme: Vlada diže plaće čelnicima niza državnih zavoda i agencija!

Sindikat i Koalicija ističu kako ne mogu čekati dugoročne prognoze o pozitivnim gospodarskim pokazateljima jer, kako navode, danas moramo jesti, plaćati visoke komunalne račune, poskupljene troškove energenata, kredite, školovanje djece i poskupljene lijekove, koje nemamo odakle plaćati, jer smo u očaju i bez radnog mjesta i plaće.

Budući je ministar Mrsić u više navrata isticao kako nema odgovore na naša pitanja to tražimo ostavku sadašnjeg ministra s nadom da će doći onaj koji će znati prepoznati i znati riješiti nagomilane probleme radnika, jer bez rada i radnika nema niti mirovina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene