Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Nezaposlena samohrana majka bivšem suprugu mora vratiti 10 000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Splitu donio je odluku po kojoj nezaposlena samohrana majka bivšem suprugu mora vratiti 10 tisuća kuna isplaćene alimentacije i to zbog njegovog novog braka.

Bivši suprug ponovno se oženio i dobio dvoje djece te u lipnju 2008. pokrenuo postupak kojim traži da mu se zbog novih životnih okolnosti i nemogućnosti uzdržavanja desetogodišnjeg sina iz prvog braka, umanji iznos alimentacije s 1500 na 1000 kuna, piše Jutarnji list. Iako je Općinski sud odbio žalbu, slučaj završava na drugostupanjskom sudu koji donosi presudu u očevu korist i umanjuje alimentaciju za 500 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Hrvoje Zekanović (Foto: Dnevnik.hr) Poduža objava Sekulić uputio oštru poruku Zekanoviću: "Postoje ljudi i oni drugi... Ne trkeljaj gluposti u ovom uzvišenom domu!"

Šokantnija od ove je doluka da samohrana majka bivšem suprugu mora novac vraćati retroaktivno, za razdoblje od godinu i pol dana, tj. od datuma kada je postupak pokrenut pa do donošenja presude, pišu Jutarnji list. Drugim riječima, majka mora stvoriti 10 tisuća kuna. Ispada da je Sudsko vijeće imalo sluha za očev novi bračni život i obitelj, no za majku koja je ostala bez posla i odgaja sina, nije previše mario.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene