Obavijesti Video Pretražite Navigacija
silovao i suprugu

Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
S. R., osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja supruge i vlastite kćeri, žalio se na odluku Županijskog suda u Zadru te je tražio ponovno suđenje. Žalba mu je odbijena.

Visoki kazneni sud (VKS) odbio je žalbu S. R. (58) i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zadru o odbacivanju zahtjeva za obnovu kaznenog postupka u kojem je 2017. osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja vlastite maloljetne kćeri i silovanja svoje supruge.

Prizivni sud smatra kako je prvostupanjski sud pravilno i osnovano odbacio zahtjev osuđenika za obnovu kaznenog postupka, uz valjano obrazloženje da S. R. u svom prijedlogu ne iznosi nove činjenice niti podnosi nove dokaze koji bi bili prikladni da prouzroče oslobođenje od optužbe ili osudu po blažem zakonu.

To se odnosi i na nalaz bolnice kojim S. R. pokušava osporiti svoje očinstvo nad žrtvom, ističe apelacijski sud.

VKS je precizirao kako je prvostupanjski sud već ranije donio meritornu odbijajuću odluku po takvom zahtjevu optuženika koja je potvrđena odlukom višeg suda jer rezultati biološkog vještačenja potvrđuju da su G. R. i S. R. roditelji zlostavljane kćeri s 99,9 posto vjerojatnosti te da su s istim postotkom vjerojatnosti osuđenik i njegova višestruko silovana kćer roditelji jednog djeteta.

Tijekom dokaznog postupka utvrđeno je da je S. R. svoju kćer počeo zlostavljati kad je ona imala 12 godina, što je nastavio činiti idućih 16 godina, tijekom kojih ju je svakodnevno silovao, ukupno čak 1550 puta.

Prema pisanju medija, zlostavljana djevojčica s ocem zlostavljačem dobila je dijete, a u dobi od 15 godina pokušala je samoubojstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Silovao i suprugu te svakodnevno tukao djecu

Osim nje, S. R. je zlostavljao i svoju suprugu i petero djece koja su, kako je rečeno tijekom izricanja presude, svakodnevno trpjela njegova vrijeđanja i fizička zlostavljanja.

Osim zbog spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, S. R. je osuđen i za silovanje supruge, koja se 1996. godine s djecom pokušala odseliti od nasilnika, no to joj nije uspjelo.

Mediji su izvijestili da je zlostavljana supruga pomoć potražila u Centru za socijalnu skrb, no ondje su joj rekli da "ne žele imati posla s tim luđakom".

Pročitajte i ovo Andrew i Tristan Tate su uhićeni u Rumunjskoj Poriču ikakvu krivicu Kontroverzna braća ponovno uhićena: Andrew i Tristan Tate optuženi za trgovinu ljudima i silovanje

Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je S. R. ubrojiva osoba s poremećajem ličnosti, a osim izdržavanja zatvorske kazne određena mu je i sigurnosna mjera psihosocijalnog tretmana.

Također je utvrđeno da tijekom počinjenja svih kaznenih djela nije imao ni najmanju grižnju savjesti te da zanemaruje društvene norme i ne prihvaća odgovornost za svoja djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene