Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve objasnio

Nesuđeni predsjednik Sabora otkriva je li mu žao što je odbio važnu funkciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Možda sam danas ja predmet traženja nekog konsenzusa, sutra će to biti netko drugi. To je manje važno, bitno je doći do nekog zajedništva, a na tome i radimo", ističe Podolnjak.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare o tome kakav je osjećaj odbiti kandidaturu za predjednika Hrvatskog sabora, nesuđeni Mostov kandidat Robert Podolnjak je rekao kako će im birači valjda sad povjerovati, jer traže konsenzus, a ne fotelje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima Slika nije dostupna Tko će biti predsjednik Sabora? Milanović stigao u Sabor: 'HDZ zavlači, igraju seoski poker'

"Meni je velika čast što sam danas postao, zapravo nisam još formalno postao zastupnik, jer sam samo izabrani zastupnik, ali načela moraju biti važnija od pogleda prema fotelji predsjednika Hrvatskog sabora. To otpočetka govorimo. Evo, valjda će nam povjerovati sad, da ostajemo principijelni, da zajedno slijedimo određeni cilj, da ćemo, ja vjerujem prisiliti političke stranke, koje imaju puno veći broj zastupnika, da rade na zajedničkom dobru", rekao je Podolnjak.

Karamarko objasnio zašto HDZ nije podržao Podolnjaka

"Možda sam danas ja predmet traženja nekog konsenzusa, sutra će to biti netko drugi. To je manje važno, bitno je doći do nekog zajedništva, a na tome i radimo", dodao je.

Komentirao je i to što ga je predložio SDP, a HDZ nije podržao.

"Ne bih se upuštao u neke parlamentarne igre. Jednostavno, mi smo rekli i jednima i drugima da mi nećemo prihvatiti parcijalni prijedlog. Dakle, samo ako obje političke opcije stoje iza toga. To je put koji je za nas jedini ispravan i u ovom trenutku i jesmo samo za takvo rješenje", smatra Podolnjak.

Tandara je upitala Podolnjaka je li svjestan da ako dođe do velike koalicijske Vlade, da u njoj mjesta za Most neće biti.

"Ne bih unaprijed govorio o nečem. Mislim da nam treba puno više zajedništva. Mislim da i ova sjednica pokazuje da nam to jako nedostaje", zaključio je Podolnjak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene