456280
456280
456280
456280
456280

NERED ILI UREĐENA LOKACIJA Tko je odgovoran za gorući splitski problem?

  • , 07.11.2016., 22:37
  • Autor:
  • komentara

Jedan od gorućih problema u Splitu je plaža Žnjan i gradnja na vrijednom gradskom resursu. Tu je izgrađeno čak 50 ilegalnih objekata.

 
 
 
 
Još nije riješen problem na Žnjanu (Video: Dnevnik Nove TV)
Još nije riješen problem na Žnjanu (Video: Dnevnik Nove TV)

Gradonačelnik priznaje odgovornost za nastalu sitaciju, ali rušenja zasad nema. Žnjan danas, ovisno kog u Splitu pitate, predstavlja, ili nered ili uređenu plažu. Koliko se izgradilo, obznanio je sam ministar graditeljstva Lovro Kuščević.

"Tamo postoji pedesetak nelegalno izgrađenih objekata koji imaju svi inspekcijsko rješenje o uklanjanju. Postoji pritisak da se to ukloni i zakoni se moraju poštivati", kaže ministar. Upravo Kuščević najavljivao je rušenja nakon sezone, no sada povlači kočnicu.

"Mi smo krenuli nakon ljeta, to je danas sa rješavanjem problema. To rješavanje će biti dijelom rušenje a uostalom bit će u skladu kako reče idejno rješenje", dodaje Kuščević.

Tvrdi kako zakon ne dopušta rušenje dok se radi plan. I to u suradnji s gradom, koje je izdavalo koncesijska odobrenja. Gradonačelnik Ivo Baldasar kaže da se smatra odgovornim.

"Apsolutno sam odgovoran. Nemogu reći da nisam odgovoran. Ali odgovoran sam ukoliko svi ostali tamo 50 godina otkad je napravljen kaos", pravda se Baldasar.

U ugostiteljskim objektima radi tristotinjak ljudi. Gradu, kažu vlasnici, uredno plaćaju koncesije. Spremni su pomoći u rješavanju problema. Do konačnog rješenja problema, splićani će na Žnjanu i dalje bezbrižno piti kavu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se