Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Povratak ili ne?

Nepušači i dio pušača protiv povratka pušenja u restorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mišljenje građana o povratku pušenja je podijeljeno. Čak je i dio pušača protiv ponovnog pušenja u restoranima.

Ugostitelji pak smatraju da su se gosti već priviknuli i da bi oprema za prozračivanje mogla biti skuplja od zarade na gostima-pušačima.

Pročitajte i ovo Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača (Screenshot YouTube) Pušači, obvezno pogledati! Evo što cigarete rade vašim plućima: Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača Slika nije dostupna I jedna je previše POŠAST MODERNOG VREMENA U samo 5 minuta u tijelo ubacimo 4000 otrova!

>> Opet će se moći pušiti i u restoranima?

Do 70 posto pao je promet restorana posljednje četiri godine - od uvođenja zabrane pušenja. Kažu na to je utjecala zabrana, ali i globalna kriza. "Naravno da se osjeti ali možda je malo i financijski problem", smatra konobar Danijel Jurić.

Zbog strogog zakona neki se pušači osjećaju diskriminirano. "Mogu vam reći da nije baš zgodno kad se morate udaljiti od društva, kad se za nekim poslovnim ručkom ili večerom i kad morate otići negdje van pogotovo ako vrijeme nije baš ugodno", ističe Mensur Ferhatović, pušač.

Poput Mensura misle mnogi pušači. Nepušači su pak protiv povratka nikotinskog dima u restorane. "Meni je ta zabrana u redu jer smatram da kad se jede pored mene ne treba pušač zagađivati zrak s cigaretom jer više truje mene nego sebe", smatra Alenka Štajduhar, nepušačica.

Vlasnici restorana tvrde gosti pušači naviknuli su se na nova pravila. "Moj osobni stav bi bio da je kud i kamo ljepše da se na samom ulasku u restoran osjeti miris dobre hrane ili još bolje čistog lokala", kaže Sandi Cevčić, vlasnik restorana.

Zapaliti se uvijek može na terasi, poput Zvonke koja se cigarete ne odriče, ali ne želi smetati drugima. "Ja jesam za to da se ne puši gdje se jede u zatvorenom prostoru, normalno", ističe Zvonka Tarle. "Ako drugom smetam ja ću se maknuti drage volje, bez uvrede, bez ljutnje", dodaje ona.

Dolaze topliji dani. Jesti i pušiti moći će se na terasama diljem Hrvatske i promet će se u restoranima poboljšati. No, na jesen će se s prvim kišama i hladnoćom vratiti staro pitanje na koje nitko ne zna točan odgovor. Vratiti ili ne pušenje u restorane?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene