Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada će mijenjati Zakon

Opet će se moći pušiti i u restoranima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je prije nekoliko dana na Twitteru najavila kako će se ići u izmjene Zakona kojim je 2008. godine zabranjeno pušenje u ugostiteljskim objektima te kako je koalicija sklona austrijskom modelu.

Velik broj europskih država se okreće tzv. austrijskom modelu po kojem svaki ugostitelj sam odlučuje hoće li u njegovu objektu pušenje biti dozvoljeno ili ne.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Vlada je prije nekoliko dana na Twitteru najavila kako je stav vladajuće koalicije o zabrani pušenja najbliže upravo austrijskom modelu, po kojem je pušenje dozvoljeno čak i u restoranima uz dobru klimatizaciju. Uz naglasak na 'dobro ventiliranim' prostorima, što će se, ako se odluče za austrijski model, itekako provjeravati i nadzirati, poručili su iz Vlade.

Inače, ministar zdravlja Rajko Ostojić u siječnju je izjavio da za sada neće biti promjene zakonske regulative, što je danas pred novinarima i ponovio. 'Što se mene tiče zakon ostaje isti, ali o tome će odlučivati Vlada', kazao je Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene