455568
455568
455568
455568
455568

Vlaho Orepić mijenja ustaljena pravila za hrvatske dužnosnike

  • , 01.11.2016., 20:31
  • Autor:
  • komentara

Nema više besplatnog ručka u državnim rezidencijama. Ono što je Tihomir Orešković ručao na naš račun, Andrej Plenković će, izgleda, morati platiti.

 
 
 
 
Nova pravila za goste MUP-ove vile (Video: Dnevnik Nove TV)
Nova pravila za goste MUP-ove vile (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić mijenja pravila za sve one koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama. Gosti bi tako usluge dobavljača plaćali sami. Ugovor s Agencijom za komercijalnu djelatnost odlučio je mijenjati nakon boravka bivšeg premijera Tihomira Oreškovića s obitelji u MUP-ovoj vili Costabella.

Nekoliko desetaka tisuća kuna troška za hranu i piće koje je tijekom boravka u MUP-ovoj vili u Rijeci napravila obitelj Orešković ipak će platiti porezni obveznici. Ministar Orepić inicirao je izmjenu ugovornih odnosa između AKD-a i MUP-a, u kojima se sada mijenja način definiranja troškova gostiju, na način da će budući gosti objekta svoje troškove izravno plaćati dobavljaču usluge za kojeg se odluče.

Nakon što su mediji bivšeg premijera prozvali zbog golemih troškova ljetovanja njegove obitelji u vili on je ponudio platiti. No platiti neće, jer retroaktivno te troškove nije bilo moguće specificirati odnosno razdvojiti troškove obitelji Orešković od ostalih troškova. Naime ugovorom između MUP-a i AKD-a upravo je agencija ta koja se brine o svemu. Od nabavke hrane te pripreme jela i pića do troškova održavanja objekta i plaća zaposlenih u vili.

Troškove fizičkim osobama, kažu iz AKD-a, nije moguće fakturirati. Zoran Milanović kaže kako je tijekom svojega mandata na to posebno pazio.

''Za troškove moje obitelji ni na Hvaru ni u Costabelli ni jedna jedina kuna nije potrošena. Govorim o troškovima hrane i pića. Troškovi osiguranja su državni troškovi. Dakle ni jedna jedina lipa. O tome sam strogo vodio računa četiri godine. I te troškove sam financirao iz svog džepa. Moja supruga i ja'', rekao je bivši premijer Zoran Milanović.

Ipak, čini se kako će ostale troškove gostiju državnih vila i dalje snositi država.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se