Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstvo soigurano

'Nema razloga za neisplatu božićnica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Novac za božićnice u zdravstvu već je osiguran u ugovorenim limitima ustanova', rekla je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Unatoč najavi da zaposlenima u javnim službama neće biti isplaćene božićnice u zajamčenom iznosu od 1.250 kuna, petnaestak zdravstvenih ustanova isplatilo ih je sa ovomjesečnom isplatom plaća, budući da je novac za božićnice u zdravstvu već osiguran u ugovorenim limitima ustanova, doznaje se od predsjednice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenke Avberšek.

Pročitajte i ovo Brazilka kupila diplomu putem interneta Završila u pritvoru Nova liječnica postala sumnjiva upravi bolnice, pa provjerili njezinu diplomu: Šokirali se otkrivenim Dijete - 4 Lista ljekova HZZO-a Velika vijest za pacijente s dijagnozom spinalne mišićne atrofije: Lijek će biti dostupan svima!

Čelnica sindikata stoga pita zašto se desetak dana prije isplate božićnice za koje su sredstava osigurana netko sjetio da one ne mogu biti isplaćene u dogovorenom iznosu već da zaposleni u zdravstvu mogu dobiti samo 500 kuna. Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je kratko kako se nada da će Vlada i sindikati postići dogovor. Nije konkretno odgovorio na pitanje što će biti s božićnicama i hoće li ih zaposleni u bolnicama u kojima su isplaćene morati vratiti.

>> U privatnom sektoru pljušte otkazi, u državnom božićnice

‘Ministar zdravstva do jučer je tvrdio da su božićnice osigurane u limitima, a upitan prije nekoliko dana hoće li biti isplaćene, odgovorio je da je on jedini ministar koji je u limitima ustanova osigurao sva materijalna prava zaposlenima’, kazala je Avbeškek, navodeći kao primjer bolnice koje su isplatile božićnice, poput zagrebačkih KB Dubrava i Klinike za zarazne bolesti ‘Fran Mihaljević’, te bolnica u Čakovcu i Popovači. Avberšek je pozvala i ostale ravnatelje da ispoštuju kolektivni ugovor i isplate radnicima ono što im pripada. U protivnom najavila je tužbu protiv Vlade kao poslodavca zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene