Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na ljevici sam samo ja'

Nema na koga se nije obrušio - Evo što im Kujundžić zamjera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Milan Kujundžić pozvao je u petak u Splitu na istodobno raspisivanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

"Najbolje je zajedno raspisati predsjedničke i parlamentarne izbore i ne trošiti novac, a time dati šansu da se ova agonija zaustavi", rekao je Milan Kujundžić na konferenciji za novinare u Splitu. Po njegovim riječima, nema smisla produžavati agoniju jer "cijeli svijet vidi da imamo najlošijeg premijera u Europi, da imamo predsjednika koji zatvara oči i zabija glavu kao noj u pijesak".

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca!

Kujundžić je istaknuo kako se predsjednik Republike, predsjednik Vlade i predsjednik najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko "boje preferencijalnoga glasovanja, svojega naroda i poštenog natjecanja". Po njegovoj ocjeni, predsjednik Josipović u proteklih pet godina nije ništa učinio, a za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović je rekao da se treba dokazati, što dosad nije učinila.

Kujundžić je za sebe rekao da je on jedini predsjednički kandidat ljevice, a ne Josipović. Na pitanje novinara da komentira kako to da su na desnoj strani četiri kandidata, a na ljevici tek aktualni predsjednik, Kujundžić je odgovorio: "Ako je Josipović ljevičar, onda sam ja Marsovac."

"Na ljevici sam samo ja. Ivo Josipović ne zna što je sirotinja, plaća, radništvo, niti zna što znači othraniti djecu a ne imati plaću, on ne zna što znači ostati bez posla i što znači provesti sve godine na baušteli i vratiti se kao starac. On to naziva ljevicom, ali on to nije", ocijenio je Kujundžić.

Kujundžić: Potrebno nam je jedinstvo

Upitao je "što je to Josipović napravio za ljevicu, osim što se kiti zvijezdom petokrakom", ali, dodao je, "zvijezda petokraka je nešto drugo". Zamjerio je Josipoviću i što je dosad vodio pretkampanju koristeći se medijima.

"Dakle, on državnim novcem kroz državne medije vodi svoju kampanju i nadam se da će Macanu platiti na legalan način", rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanje kako komentira angažman Krešimira Macana u Josipovićevoj kampanji.

Na molbu da komentira medijske napise po kojima je bloger Marko Rakar, koji je bio angažiran u Josipovićevoj kampanji prije pet godina, u zadnje dvije godine dobio više od milijun kuna državnog novca, Kujundžić je rekao kako se nada da će to pravosuđe istražiti.

"Ako je to točno, onda je riječ o prljavoj raboti. Treba sve istražiti i vidjeti radi li se o već viđenim scenarijima poput Fimi medije", istaknuo je Kujundžić.

Dodao je kako taj slučaj govori i o hrvatskim političkim svecima.

"Hrvatskih političkih svetaca nema samo u HDZ-u i Remetincu, nego ih ima i u SDP-u, HNS-u, a možda i u mojoj Hrvatskoj zori", zaključio je Kujundžić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene