Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži podršku

Kujundžić: Potrebno nam je jedinstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da nije dobro to što se u novijoj hrvatskoj povijesti zlorabilo i pozivalo branitelje i generale, poručivši da će on osobno tražiti potporu cijelog hrvatskog naroda, a time i branitelja i generala.

Ne želimo dijeliti braniteljski korpus. U ovom trenutku nam je potrebno jedinstvo, a ne izdvajati generale sada kad je potrebno skupljati glasove, rekao je Kujundžić novinarima prigodom obilježavanja 24. obljetnice osnutka Prve gardijske brigade "Tigrova" u zagrebačkoj vojarni Croatia.

Pročitajte i ovo Donald Trump oštro reagirala Bijela kuća Trump sablaznio novom izjavom: "Niste platili? Još bih potaknuo Rusiju da vas napadne" Vladimir Putin Nove tenzije Rusija pozvala na razgovor otpravnike poslova triju država: "Ako se dogodi sabotaža, odlučno ćemo djelovati"

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će, ako postane predsjednicom Republike, rehabilitirati generale koji su umirovljeni 2000. godine i pozvati ih, zajedno s Generalskim zborom, u svoje vanjsko savjetodavno tijelo.

Na upit bi li umirovljeni generali trebali biti u savjetodavnom tijelu predsjednika Republike, Kujundžić je rekao da generali "koje je nasilno i nezakonito umirovio Stjepan Mesić" trebaju biti obeštećeni i treba im vratiti dostojanstvo, da li u tome obliku ili u nekom drugom, no ne treba ih koristiti u dnevnopolitičke svrhe.

Na novinarsku tvrdnju kako je u njegovu timu i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo, Kujundžić je odgovor prepustio samom Domazetu koji je potvrdio da on podupire Kujundžića.

"Hrvatska je izložena unutarnjoj agresiji već od 2000. godine, a poglavito posljednje tri godine, i vrijeme je da se vrati na temelje hrvatske države, a to može biti samo Domovinski rat i 5. kolovoza 1995. i ništa drugo. Hrvatska se već jednom mora odmaknuti od 10. travnja i 29. novembra", poručio je Domazet.

'Bolja Hrvatska je okosnica mog programa'

Ustvrdio je kako nema podjela među generalima te da nisu bili podijeljeni u Domovinskom ratu, jer inače ne bi pobijedili.

"Nažalost, od 2000. hrvatska politika je podijelila generale. Tu smo da ponovno pomognemo da se Hrvatska oslobodi od unutarnje agresije, jer su trenutno u njoj blokirane sve stvaralačke snage. Nije bitno je li kandidat Milan Kujundžić ili Grabar Kitarović, nego da se zaokrene hrvatska politika, jer se svijet sada nalazi u novom preslagivanju geopolitičke karte, a Hrvatska tu ima izuzetno mjesto i potrebna je posve nova, druga, politika", rekao je Domazet Lošo.

Kujundžić je u vojarni Croatia kod spomen obilježja "Tigrovima" položio vijenac i odao počast poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima te gardijske brigade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene