Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveučilište nezadovoljno

'Nema dovoljno vremena za raspravu o Zakonu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Javna rasprava o nacrtima prijedloga zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu zahtjeva adekvatan rok', komentirao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš novi prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Bjeliš je rekao kako je za ovu raspravu potrebna izravna komunikacija s institucijom, a ne samo rasprava od 18 dana na internetu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

'Predlagač treba poštivati standardnu proceduru, koja uključuje javni element rasprave te reakcije onih na koje se odnose predložena zakonska rješenja, što je u ovom slučaju akademska zajednica', istaknuo je Bjeliš.

>> Ukidaju se školarine, ocjene od A do FX?

>> Fuchs: Novi sustav ocjenjivanja u skladu je s europskim

Rektor Sveučilišta u Zagrebu komentirao je i prijedlog ukidanja školarina i uvođenje upisnine, rekavši kako bi u tom slučaju to povećalo prihode svih hrvatskih sveučilišta pa tako i zagrebačkoga, ali ne misli da je to stabilan način financiranja.

'Država bi se trebala što više približiti konceptu sveučilišta kao javnoga dobra u kojemu se školarine koriste samo za unaprjeđivanje studiranja, a ne za pokrivanje troškova poslovanja akademskih institucija', zaključio je Bjeliš. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene