Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u izolaciji Velebita

Ne znaju za Mesića, Sanadera ni Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mesić, Kosor ili Sanader, prezimena su koje najčešće slušamo posljednjih dana. Oni su osobe o kojima se priča, voli ih se ili mrzi. No vjerovali ili ne, ima i onih koje to ne zanima ili za njih nisu čuli. Grgo i Jurka su upravo takve osobe.

Za većinu hrvatskih političara Grgo nikad nije ni čuo. 'Čuo sam ja za njega, ali i gledao sam ga na televiziji, ali nije, meni se čini', odgovorio je Grgo na pitanje je li čuo za predsjednika Mesića. A onda totalno nepoznavanje, bivši mu se premijer čini dobar čovjek. Za novu premijerku i Severinu ima samo riječi hvale.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

'Dobra! Mlado čeljade, još nije ostario, a kad ostari onda će biti kao i mi, kao i moja baba stara', rekao je kada je vidio fotografiju Severine. Grgo i njegova Jurka zajedno imaju 193 godine. Iako je njihova velebitska kućica od Starigrada udaljena tek nekoliko kilometara, jedino su im društvo domaće životinje, a poveznica sa civilizacijom sin Ante koji ih posjećuje dvaput dnevno. Zahvaljujući njemu u njihovoj je kuhinji voštanice napokon zamijenila žarulja.

Do ugradnje strujnog brojila i probijanja prohodnog puta nije im bilo lako doći. Prije no što su im je pomogao načelnik općine, Ante je probijajući put bez dozvole čak zaradio i prekršajnu prijavu. 'Starci ne mogu živjeti bez struje, vode, doktora i svećenika i tako dalje. Oni su do sada bili u velikoj izolaciji, nažalost. Moram i ovo reći, svi ljudi koji misle da smo mi siromasi il ne znam što. Ne tražimo od države ništa', rekao je Ante Katalinić. Sad kad imaju sve što im je potrebno Grgo i Smiljka imaju samo jednu želju - malu televiziju da im skrati oštru velebitsku zimu. Ne bi se bunili kažu, da im je bivši premijer sad kad ima slobodnog vremena osobno donese.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene