Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražuje ga USKOK

Ne planira se uhićenje Božidara Kalmete - evo zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra prometa Božidara Kalmetu istražuje USKOK.

Božidara Kalmetu, bivšeg ministra prometa, sada zadarskog gradonačelnika, istražuje USKOK. Kao bivši ministar prometa on je 14. osumnjičeni u proširenju istrage u slučaju Remorker. Radi se o navodnom uzimanju 30 milijuna kuna mita za namještanje poslova u Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete Slika nije dostupna Počinio kaznena djela? USKOK tereti Kalmetu za izvlačenje 30 milijuna kuna iz HAC-a! - 'Dokazat ću svoju nevinost'

U Zadru - gradu kojem je Božidar Kalmeta trenutačno na čelu, bila je reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač - evo što kaže o Kalmetinom ostanku na čelu Grada i nakon otvaranja istrage:

'Drago mi je da nema zaštićenih ličkih medvjeda'

'Božidar Kalmeta nastavlja raditi kao gradonačelnik i Zadar nastavlja normalno funkcionirati.

Iz USKOK-a sam uspjela doznati da se za sada ne planira tražiti njegovo  privođenje ili uhićenje. Nema potrebe - više nije ministar i ne može ponoviti kazneno djelo. Ne može utjecati na svjedoke jer su ispitani i to je dovelo do ovog proširenja istrage. Na otvaranje istrage Kalmeta se može žaliti, a nakon žalbe očekuje se i da će biti ispitan u USKOK-u.

Kalmetini suradnici s kojima sam uspjela razgovarati kažu da su još prošlog tjedna zamijetili da je napet i nervozan. Oni koji nisu znali zašto - danas su sve povezali.

Kalmeta je za sada 14. osumnjičeni. USKOK očekuje optužnicu unutar sljedećih nekoliko mjeseci. Na njoj bi mogao biti prvooptuženi kao idejotvorac, organizator i poticatelj na nezakonite radnje kojima se okoristio.'

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene