Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luka Bebić tvrdi

'Ne očekujem skori povratak Sanadera u Sabor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam dobio niti jedan prijedlog za obnovom mandata, a i da jesam, po proceduri bih ga odmah uputio u Mandatno-imunitetnom povjerenstvo', rekao je Luka Bebić na upit hoće li Ivo Sanader sudjelovati na prvoj ovogodišnjoj sjednici Sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je na konferenciji za novinare izvijestio da će Sabor prvu ovogodišnju sjednicu početi 27. siječnja koja će trajati pet tjedana. Dodao je kako Ivo Sanader nije obnovio saborski mandat te je istakao kako nema naznaku  da će taj prijedlog za obnovom mandata uskoro i dobiti.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Na upit misli li da će se Ivo Sanader jednom vratiti u Sabor, Luka Bebić je rekao kako bi to bolje bilo pitati njega.'Zakonski ta mogućnost potpuno postoji. Ja osobno mislim da se to neće dogoditi u dogledno vrijeme. Sada, naravno da me praksa može demantirati', rekao je Bebić. Upitan hoće li, odluči li se Sanader na povratak u saborske klupe, stati na njegovu stranu ili ostati lojalan njegovoj nasljednici na čelu HDZ-a i Vlade Jadranki Kosor, Bebić je rekao kako je uvjeren da i Sanader podupire Vladu.

'Stvaranje opozicije ne dolazi u obzir'

'Osobno sam uvjeren da Ivo Sanader podupire Vladu i da neće učiniti ništa protivno interesu HDZ-a, ili stabilizacije saborske većine. Ne dolazi u obzir stvaranje neke opozicije', rekao je Bebić. Na pitanje očekuje li, budući da je zajedno sa Sanaderom sudjelovao na konferenciji za novinare 3. siječnja kada je pokušan puč u HDZ-u, da će ga se Jadranka Kosor 'riješiti' kao i Sanadera, odgovorio je da ništa takvo ne očekuje.

'To nije bio puč, to sam već rekao, puč ima svoju točnu definiciju. Smatram da u HDZ-u nema posebnih potresa koji bi mogli destabilizirati saborsku većinu. Navedite mi samo jedan primjer kada sam ja doveo u pitanje potporu Vladi. Osobno podupirem Vladu i mislim da ona ima veći uspjeh nego što se to očekivalo i u javnosti i u stranci', rekao je Bebić.  Izvijestio je da na predloženom dnevnom redu 16. sjednice Sabora ima 59 točaka, ali da od Vlade očekuje još zakonskih i drugih prijedloga.

>> Bebić o Kosor i Vladi: Tko je važniji, rad stranke ili...

Kao prioritete prvog ovogodišnjeg zasjedanja naveo je donošenje pet tzv. europskih zakona (dva u prvom i tri u drugom čitanju), te promjene Ustava RH, koje bi, smatra, mogle biti izglasane prije kraja prvog tromjesečja. O ustavnim promjenama, napomenuo je Bebić, ovisi i donošenje preostalih 12-tak europskih zakona, a čime bi, istaknuo je, Hrvatska u cijelosti zaključila posao oko usklađivanja svoga zakonodavstva s propisima EU. Do sada je, podsjetio je, Sabor donio ukupno 212 takvih zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene