Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri o istrazi protiv Polančeca

'Ne shvaćam da se političari bave nečasnim radnjama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri koji su iz zgrade Vlade izašli nakon današnje sjednice, upitani za komentar informacije da je Polančec pod istragom USKOK-a, kazali su kako nemaju tu informaciju budući su od jutra u Vladi.

'Nemam tu informaciju', kazao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. Naglasio je kako je njegov stav, kao i cijele Vlade na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor da 'nema nedodirljivih'.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba" Andrej Plenković u Saboru U petak rasprava Pogledajte program nove vlade: Poznata i sva imena ministara, jedno je novo lice

>> Damir Polančec i službeno pod istragom USKOK-a

'Ako istražne radnje pokažu da je bilo tko umiješan treba odgovarati pred zakonom', poručio je. Upitan je li iznenađen mogućnošću da je Polančec pod istragom, odgovorio kako ga iznenadi kada se za 'bilo koga tko je bio u izvršnoj vlasti tijekom istrage dokaže' da je sudjelovao u nečasnim radnjama.

'Ne mogu baš shvatiti da se ljudi koji su u izvršnoj vlasti, i na bilo kojoj funkciji, bave nečasnim radnjama', rekao je i ponovio da HDZ i koalicijski partneri s premijerkom Kosor dokazuju da su spremni rasvijetliti 'sve afere i one koji stoje iza toga'.

Kalmeta: Totalna je neistina da napuštam ministarsko mjesto i odlazim u Janaf

Komentar na informaciju o istrazi protiv Polančeca nisu imali ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić, kao ni ministar prometa Božidar Kalmeta.

Kalmeta je, pak, totalnom neistinom nazvao medijsku spekulaciju da je s premijerkom Kosor dogovorio da će postati direktora JANAF-a, te otići s ministarskog mjesta. 'Ne znam čiji je to spin i što je to, ali to je totalna neistina', kazao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene