Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK objavio na internet stranici

Damir Polančec i službeno pod istragom USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio novo proširenje akcije 'Manager'.

USKOK je na svojim stranicama objavio da su u nastavku akcije donesena dva naloga o provođenju istrage. USKOK nije objavio ime i prezime,  ali od izvora bliskog istrazi doznaje se da je riječ o  Damiru Polančecu.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

>> Polančecu nije jasno zašto se misli da je akter afera

>> Istražuje se i gradnja reflektora u Polančecovom selu

'Prvi nalog o provođenju istrage donesen je 13. siječnja 2010. protiv dvojice hrvatskih državljana (1968. i 1977.) zbog postojanja osnova sumnji da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Drugi nalog o provođenju istrage donesen je 20. siječnja 2010. protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja', stoji na stranicama USKOK-a.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić danas popodne bio je oko sat vremena u Vladi. U Banske dvore je ušao nešto prije 14 sati, a izašao je nešto prije 15 sati. 'Nemam komentara', kratko je kazao Bajić kojega su novinari ispred Banskih dvora upitali o čemu je razgovarao u Vladi.

Polančecov odvjetnik Ante Madunić kaže kako nema nikakve informacije o istrazi protiv njegovog klijenta.

Polančec je 30. listopada prošle godine podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, nakon što su USKOK i policija u akciji 'Manager' uhitili prve osumnjičenike za malverzacije u Podravki.

Šestorici 'menadžera' jučer produiljen pritvor za dva mjeseca

Šestorici menadžera osumnjičenih za malverzacije u Podravki jučer je određeno još dva mjeseca istražnog zatvora u kojemu su od kraja listopada prošle godine.
Nakon višesatne rasprave na kojoj su predstavnici USKOK-a i obrane iznijeli svoje argumente za i protiv zatvaranja, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić odlučio je šestoricu zadržati u zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Organizirali kriminalnu skupinu kako bi postali većinski vlasnici Podravke

USKOK tvrdi da su kriminalnu skupinu, koja je novcem Podravke navodno planirala kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnik, organizirali bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i direktor varaždinske tvrtke Fima Milan Horvat. Osim Marinca i Horvata osumnjičeni su i sadašnji predsjednik uprave koprivničke tvrtke Zdravko Šestak i dvojica članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić.

Protiv Šestaka, Pavlovića i Mladinića prošlog je tjedna proširena istraga zbog novih sumnji u zlouporabe, a Šestak je od jučer dodatno osumnjičen zajedno s novouhićenim direktorom Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darkom Korošecom te Nevijom Prlogom, kooperantom Podravke i kumom bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca. Njih dvojica su, pak, zadržani u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene