Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečajni upravitelj bez uspjeha

Drama na Ugljanu: Radnici spriječili ulazak stečajnog u Nautu Lamjane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je novi stečajni upravitelj dužnost trebao preuzeti uz asistenciju policajaca, opozvao ih je kako bi obavio mirnu primopredaju. Međutim, radnici ne odustaju od barikada pa se okrenuo i otišao.

Nakon neuspjelog pokušaja prije dva dana, novi stečajni upravitelj ugljanske Naute Lamjane, Alain Khan, ni u četvrtak nije uspio preuzeti dužnost.

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete Slika nije dostupna Plus 75 milijuna jamstva Uljanik nudi jednu kunu za 3. maj!

Najavljeno je da će to napraviti uz asistenciju policije jer su 42 radnika bačvama, viličarima i željeznom ogradom blokirala ulaz. Međutim, on je opozvao policiju jer je htio mirnu primopredaju, koja na kraju nije uspjela jer radnici ne odustaju od barikade. Khan se okrenuo i otišao.

Radnici 'Nauta Lamjane' zapriječili ulaz novom stečajnom upravitelju

Radnicima je zasmetala njegova izjava kako im ne može isplatiti plaće dok ne preuzme dužnost, što smatraju ucjenom.

Traže povratak bivšeg stečajnog upravitelja jer je novi poručio da je stečaj tu za vjerovnike, a ne za plaće. Radnicma je pak cilj zadržati radna mjesta i nastaviti s proizvodnjom. Poručuju da interesa ima, kao i da tvrka posluje u plusu - na računu u ovom trenutku imaju dva milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene