Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put u Strasbourg

Kakva bi trebala biti bolja Hrvatska?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjednici natječaja Tonina Picule 'Klik za bolju Hrvatsku' proveli su četiri dana u prekrasnom Strasbourgu.

“Klik za bolju Hrvatsku“ ime je natječaja koji je u studenom organizirao Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule. Prijaviti se mogao bilo tko, a uvjet je bio poslati fotografiju onoga što smeta građane Republike Hrvatske ili pak ono što ih usrećuje u Lijepoj našoj.

Pročitajte i ovo Na konstituirajućoj sjednici sudjelovalo je i 11 hrvatskih zastupnika Foto: Dnevnik.hr) Nova lica nove inicijative Neki novi, neki stari: Evo što od mandata očekuju naši zastupnici u Europskom parlamentu Policija u Strasbourgu (Foto: AFP) strasbourg pun policije Hrvatski europarlamentarci zabrinuti i u šoku: ''Zaspala sam u 3 ujutro, a u 7 su me probudile sirene''

Otkrijte zanimljiv hobi hrvatskog političara!

Žiri, zastupnik Tonino Picula, Ana Laća, Andrea Orlić i Ivan Matić pod vodstvom umjetnika Radislava Jovanova Gonza , od svih prijavljenih fotografija odabrali su najboljih 50 radova koji su ušli u drugi krug. Glasovanje se u drugom krugu odvijalo putem Facebook-a i uslijedilo je ono, svima poznato: 'E pliz daj mi lajkaj fotku, ja bi u Strasbourg'. Od svih dobrih i loših strana Hrvatske, odabrano je 35 radova koji su zaslužili četverodnevno putovanje u Strasbourg.

Pun bus fotografa, fotografkinja i onih koji se tako osjećaju krenuo je 9.12.2013. na nezaboravno putovanje u ovaj predivan francuski gradić. Vodiču puta nije bilo nimalo lako jer je svakih pet minuta jedan član grupe zastao kako bi zabilježio ljepote grada.

Fotografska su oka zabilježila prekrasne kuće, crkve, neobične ulice, zanimljiva strasburška lica, sjene, maglu, sunce, riječne pejzaže i čaroban božićni ugođaj.
Izmjenjivala su se (fotografska) iskustva i znanja, sklapala se nova prijateljstva, pilo se kuhano vino i uživalo u ljepotama grada.
Grupa mladih entuzijasta posjetila je i Europski parlament gdje su se susreli s europskim zastupnikom Toninom Piculom i prisustvovala jednom zasjedanju parlamenta. Picula je mogao otići tek kad su svi dobili svoj primjerak 'fotografije sa zastupnikom'.

Nakon 4 dana druženja i uživanja došlo je vrijeme za povratak u stvarnost. Nakon sunčanog Strasbourga, dočekala ih je magla u Zagrebu. Najbolji dio putovanja kroz 5 zemalja u jednom danu (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka i Francuska) bilo je to što se niti jednom nije trebalo izlaziti iz busa i panično tražiti putovnicu. Živjela Europska Unija!

Najbolje fotografije i video uratke možete pogledati na stranici www.facebook.com/PiculaTonino, a radovi će biti prikazani na javnoj izložbi 20. prosinca 2013. u Kući Europe u Zagrebu.

U videu pogledajte kakva bi, prema riječima autora pobjedničkih uradaka, trebala biti bolja Hrvatska.

Pobjednici natječaja i voditelji puta su Ivan Matić, Ankica Lamešić, Filip Panza, Gabrijela Lipić, Iva Lulić, Erika Filipan, Mateja Zvirotić, Vedran Tolić, Stjepan Zelić, Stanimir Abadžić, Mia Antunović, Slavica Grgić, Dorian Šipoš, Matea Barišić, Marta Pintur, Ozren Martinović, Matea Matić, Petar Dukić, Mirela Behin, Jelena Kujundžić, Martina Vuković, Jelena Butijer, Marin Krmpotić, Klara Zaninović, Tomislav Safundžić, Anica Pintur, Marin Đukić, Jelena Đuričić, Saša Ćetković, Marija Laća, Romeo Ibrišević, Petra Jurić, Boris Hnjatju, Ivica Ljubas, Danijel Borna Fiket, Anđelka Topolovčan, Neno Tica Čelić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene