Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istekao 31. srpnja

Nastavljaju se pregovori o kolektivnom ugovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih službi nastavili su u Banskim dvorima pregovore s Vladinim pregovaračkim odborom, koji vodi potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, o Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe.

To je nastavak pregovora koji su prekinuti prije ljeta jer su se Vlada i sindikati razišli oko pitanja kada se i kako mogu raskinuti kolektivni ugovori. Temeljeni kolektivni ugovor za javne službe istekao je 31. srpnja, no sada vrijedi produžena primjena pravnih pravila iz tog ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova" Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Dabro potvrdio: "Našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a", Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi konačnog dogovora

>> Propali su još jedni pregovori sindikata i Vlade!

Sindikalci su tražili da ostanu dosadašnja pravila dok je Vlada, osim izmjena Zakona o radu (ZOR) kojima bi se poslodavcima olakšalo otkazivanje kolektivnih ugovora, predlagala i unošenje fiskalnih okolnosti kao jedan od razloga za raskid ugovora.

Za sindikate je to potpuno neprihvatljivo jer to znači da bi Vlada mogla, pozivajući se na fiskalne okolnosti, raskinuti ugovor u svakom trenutku, rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić. U pregovaračkom odboru sindikata okupljeni su predstavnici osam sindikata obrazovanja, znanosti, zdravstva, kulture i socijalne skrbi, koji predstavljaju oko 180.000 zaposlenih u tom sektoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene