Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navečer opet kiša

Do kad ovako? Čini se da do daljnjeg hvatamo svaki komadić sunca jer će kiša biti iza svakog ugla

Prognoza vremena nije pretjerano obećavajuća - ostaje prevrtljivo pa će dugi rukavi i kišobrani morati naći mjesto u Vašim dnevnim odjevnim izdanjima.

Vrijeme danas povoljnije. U većini zemlje djelomice ili čak pretežno sunčano, no kako još uvijek nije stabilno, poslijepodne može biti kraćih pljuskova. Navečer ide jače naoblačenje sa zapada pa će u noći na srijedu opet padati kiša. Kao i do sada, isto pravilo vrijedi i dalje, uživamo u svakom komadiću sunca, jer će kiša i idućih dana čini se biti iza svakog drugog ugla.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Do kraja tjedna toplo i sunčano, a idući tjedan promjena vremena. Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija vremenska prognoza Stiže li konačno stabilnije vrijeme? Meteorolog otkriva što nas očekuje u sljedećim danima

Mi smo i dalje u polju sniženog tlaka, dok nam sa zapada i sjeverozapada povremeno pritječe vlažan, nestabilan zrak. I u ovom tjednu tako izmenjivat će se više i manje oblačna razdoblja, uz povremenu kišu.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz moguće tek kraće pljuskove. Prema večeri i u noći na srijedu stiže novo naoblačenje, a potom i kiša. Vjetar slab, temperatura oko dvadeset stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji barem djelomice sunčano, isto uz mogućnost za kraće pljuskove poslijepodne. Navečer oblačnije. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od dvadeset do 22 stupnja.

I na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj slično vrijeme. Malo promjenjivije poslijepodne kad su mogući lokalni pljuskovi. Jače naoblačenje s kišom i ovdje stiže navečer, a oborina bi pri tom mogla biti i obilnija. Puhat će južni, jugozapadni vjetar i jugo, dok će temperatura biti oko dvadeset stupnjeva, u gorju, malo i niža.

Najviše sunca očekuje se u Dalmaciji. Ovdje će većinom prevladavati vedro. Više oblaka tek prema večeri. Zapuhat će jugo, a temperatura će biti oko 22, 23 stupnja.

Ni idućih dana neće biti stabilno na kopnu. Kiša, moguće obilnija uz izraženije pljuskove u srijedu, potom pokoji pljusak moguć je i u četvrtak. Najsunčanije u petak. Iako će sunca biti i sredinom tjedna, za sad jedino petak izgleda bez kiše. Temperatura u srijedu malo niža, onda opet krajem tjedna toplije.

Na moru svih dana više sunca i manje kiše, osobito južnije. Mada i ovdje prolaskom oblačnog sustava, u srijedu može biti pljuskova. Četvrtak rjeđe, uglavnom sjevernije, i u Dalmatinskom zaleđu, dok će u petak prevladavati sunčano. U srijedu prolazno jaka bura, potom sjeverozapadnjak pa jugo. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati ni idućih dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene