Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ODUSTAJU

Apeli nisu urodili plodom - blokada Čistoće nastavlja se do daljnjega, radnici poručuju: "Neka nam svima daju otkaze"

Komunalni radnik Čistoće Sabahudin Sedić rekao je kako se njihova blokada Čistoće nastavlja, a najava da ni večeras ni sutra ujutro ne izlaze na teren negativan je odgovor na apel iz zagrebačke Gradske uprave, koja razmatra što s radnicima koji su u nezakonitom štrajku.

"Ni treća ni prva smjena neće izaći na teren", rekao je komunalni radnik Čistoće Sabahudin Sedić te dodao kako su samoorganizirani radnici odlučni u svojim zahtjevima, a najvažniji su oni da se operativi Čistoće povećaju koeficijenti.

Danas su radnici Upravi Čistoće i Holdinga postavili zahtjeve, a Čistoća je, kaže, pristala na one manje bitne, što je razlog za nastavak štrajka.

"Najbitniji su nam koeficijenti, mi stojimo jedan uz drugoga i nećemo odustati dok se ne povećaju", rekao je Sedić. Na pitanje je li svjestan opasnosti koje sudjelovanje u nezakonitom štrajku može donijeti radnicima, Sedić je poručio da radnici pod "cijenu svega" ne idu van.

Neka nam daju otkaze

"Neka nam daju otkaze svima", kaže Sedić te dodaje da je takav stav svih radnika.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan kazala je kako je razgovarala s nekim radnicima te da su joj potvrdili da se ne vraćaju na posao. Kažu, rekli su to i na jutrošnjem sastanku u Holdingu. "Na moje pitanje što će biti ako dobiju otkaze, poručili su - 'baš nas briga, neka podijele otkaze ako mogu'", rekla je Buljan. Grad će morati nekoga angažirati da bi zbrinuo rastuće planine smeća.

Na ultimativne zahtjeve radnika iz zagrebačke Gradske uprave ranije su poručili da su spremni razgovarati, ali u pregovorima sa sindikatima, u koje će po želji uključiti i same radnike.

Pročitajte i ovo Danijela Dolenec O RADNICIMA ČISTOĆE Dolenec: "Štrajk smatramo nezakonitim, svjesni smo da im treba što prije povećati prava, ali pozivamo ih da se vrate na posao"

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Čistoće - 3 JOŠ Ne izlaze na teren Uprava prihvatila neke od zahtjeva: Radnici Čistoće još čekaju ispunjenje onih najvažnijih

"Naša poruka je jasna, mi smo voljni o svim tim zahtjevima pregovarati, s tim da podsjećamo da je Čistoća komunalno poduzeće  i da postoje objektivna ograničenja oko toga. Nije moguće sada plebiscitarno odgovoriti na 11 zahtjeva i na njih pristati ili ne, moramo se vratiti na pregovore, a radnike pozivamo da se vratite na posao", istaknula je Dolenec.

Pročitajte i ovo Uprava Holdinga - 6 prosjećna plaća 1105 eura "Štrajk je nezakonit. Ako netko ne misli raditi, neka se lijepo pokupi doma": Predsjednik Uprave Holdinga uputio oštru poruku radnicima

Uprava Holdinga danas je pristala na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici kao uvjet povratka na posao traže beskompromisno povećanje koeficijenata - za komunalne radnike na 1,8 te za vozače na 2,4.

Zamjenica Dolenec poručila je i kako se razmatraju pravne mogućnosti protiv radnika koji su u nezakonitom štrajku, dodajući da su mogući i otkazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene