Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđivanje motiva

Nastavak suđenja Filipu Zavadlavu: "Riječ je o velikom nesporazumu"

Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu
Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu Foto: Ante Cizmic/Cropix
U Splitu se danas nastavilo suđenje na novom ročištu za tri teška ubojstva od siječnja 2020. godine Filipu Zavadlavu. Ispitano je osam svjedoka.

Na današnjem suđenju Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu ispitano je ukupno osam svjedoka. Među prvim svjedocima saslušan je Jerko Malvasija, a suđenju je prisustvovao i optuženikov otac. 

Sutkinja Višnja Strinić pitala ga je ostaje li pri svom ranije očitovanju na optužnicu da nije kriv. "Apsolutno, riječ je o velikom nesporazumu", kazao je Zavadlav.

Sudi se za trostruko ubojstvo u Splitu. Prvo je dobio kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana, ali Visoki sud presudu je ukinuo i naložio da se u novom suđenju veća pozornost posveti utvrđivanju motiva.

Pročitajte i ovo Nastavak ročišta na novom suđenju Filipu Zavadlavu Ponovno pred sudom "Znao sam za kalašnjikov": Socijalni radnik na suđenju otkrio što mu je Zavadlav rekao o oružju

Ponovljeno suđenje počelo je 17. ožujka i tada su ispitani vještaci s Vrapča, koji su ustvrdili da je sposoban za daljnju raspravu. Njegov otac i brat odbili su svjedočenje kao bliski članovi obitelji. U ožujku se Zavadlav izjasnio da se ne osjeća krivim.

Pročitajte i ovo Suđenje Filipu Zavadlavu - 4 ponovljen postupak FOTO Novi show Filipa Zavadlava na sudu: "Pa ja ne znam pričati talijanski! Momci su nešto krivo shvatili"

U međuvremenu je postupak privukao veliku pozornost javnosti. Na jednom ročištu okrivljenik je govorio na talijanskom jeziku, a nakon novog vještačenja s Vrapča tvrdio je da to nije istina.

Bude li opet osuđen, prijeti mu zatvorska kazna do 50 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene