Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Relacija Split-Zagreb

Nastavak drame: Pokvario se i zamjenski vlak, čeka se dolazak novog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se golgota putnika koji su jutros vlakom krenuli iz Splita za Zagreb.

Jutros oko 11 sati taj brzi vlak iskliznuo je iz tračnica između kolodvora Zrmanja i Malovanj. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a putnici u toplom vlaku nekoliko sati čekali su na dolazak nagibnog vlaka iz Zagreba. Krenuli su s njim put Zagreba, no prije nekoliko minuta vlak se pokvario i stao pokraj Plaškoga kod Karlovca. Čeka se novi vlak da putnike prebaci do metropole.

Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Italiji očevid u tijeku Užas u Italiji! Sudarila se dva vlaka, najmanje 17 ozlijeđenih Slika nije dostupna Ljudska glupost na vrhuncu Ležao na tračnicama pa iskočio ispod jurećeg vlaka!

>> Nagibni vlak iskočio iz tračnica, u njemu je bila i ukrajinska futsal reprezentacija

Putnici prilikom iskliznuća nisu bili ozlijeđeni, a nakon nekoliko sati svi su se ukrcali u zamjenski vlak koji ih je trebao odvesti u Zagreb - jedino su reprezentativci ukrajinske malonogometne reprezentacije, koji su se također našli u vlaku, autobusom krenuli prema Gračacu te autocestom prema Zagrebu.

Vlak iskliznuo zbog snijega?

Prema prvim informacijama, uzrok je iskliznuća nalet na nanos snijega na pruzi. Zbog nezgode su otkazani vlakovi broj 524 i 525 koji su iz Zagreba u Split trebali krenuti u 14.04 sati, odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati, javlja DUZS. Na ostalim dionicama pruga vlakovi u daljinskom prometu kasne od nekoliko minuta do sat vremena, a u lokalnom i prigradskom prometu nema većih kašnjenja. Normalizacija prometa očekuje se u večernjim satima.

Inače, kako su nam rekli GSS-ovci, sva su sela u ličkom i zadarskom području dostupna, odnosno nisu odsječena od svijeta. Velikih problema zbog snježnog nevremena još uvijek ima na šibenskom području, odnosno kod Promine, gdje mećava ponovno nanosi snijeg koji GSS-ovci čiste pokušavajući osloboditi put do sela. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene