Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema službenog očitovanja

Nasip kod ninske solane stradao u poplavi, a Hrvatske vode - šute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ninu je zbog poplava došlo do oštećenja nasipa kod solane, koji se prema službenoj dokumentaciji nalazi u nadležnosti Hrvatskih voda.

Tijekom katastrofalnih poplava koje su jučer i danas pogodile Nin, navodno je došlo do pucanja nasipa kod solane i tvornice za preradu ribe.

Pročitajte i ovo Dunav Nema ugroze za stanovnike Vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje: Vodostaj će značajno porasti Vodostaj Drave kod Varaždina obilne padaline Stiže još jedan val oborina: Hrvatske vode izdale posebno upozorenje

Je li nasip zaista potpuno puknuo ili je tek oštećen zbog prelijevanja vode, još nema službenih informacija.

Dokumenti na internetskim stranicama pokazuju da je nasip u nadležnosti Hrvatskih voda, no od njih zasad nema službenog očitovanja - na naše pozive nitko nam nije htio službeno komentirati nastalu situaciju, a generalni direktor Zoran Đuroković trenutno je na službenom putovanju u inozemstvu.

Što je još gore, kako saznajemo, navodno tijekom zadnja dva dana na to područje nije došao nitko iz Hrvatskih voda.

Naime, u pregledu teritorijalnih jedinica za izravnu provedbu mjera obrane od poplava objavljenom na internetskim stranicama Hrvatskih voda jasno se navodi kako je spomenuti nasip pod njihovom nadležnošću odnosno da je dio plana obrane od poplava za to područje.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene