Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasamareni vrtić

Ravnateljici uvalili lažni certifikat i dobro ga naplatili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petrinjski dječji vrtić Petrinjčica dobio je Certifikat za kvalitetu. Ponosno su primili nagradu krajem prošle godine ne znajući da su prevareni.

Dječji vrtić Petrinjčica prošle je godine dobio Certifikat za kvalitetu od zagrebačke tvrtke Retro studio. 'Tvrtka iz Zagreba javila nam se sama i iznenadila ovim priznanjem, prvim i jedinim u postojanju Petrinjčice. Certifikat dokazuje da ste među najboljima u svojoj djelatnosti, naveli su organizatori istraživanja u popratnom opisu svoga certifikata', kazala je za Portal53 ravnateljica vrtića Katica Pucović.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Zbog loše hrane i uvjeta Obrat u zagrebačkom vrtiću: Ravnateljica podnijela pa povukla ostavku nakon pobune roditelja Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen

Sve bi bilo divno, da tvrtka koja je vrtiću dala certifikat nije - prevarantska. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Retro studio, tvrtka koja u vlasništvu ima i internetsku stranicu Kvalitetni obrti, sustavno je telefonski praktički pljačkala male obrtnike.

Naime, zvali su ljude te su ih prvo slatkorječivo obavještavali kako je upravo njihov obrt izabran za stotinu najboljih u Hrvatskoj da bi im potom kazali kako na račun tvrtke moraju uplatiti svotu od 1.400 kuna kako bi ime njihova obrta bilo vidljivo na toj internetskoj stranici. Na račun su naivnih i lakovjernih obrtnika prikupili nevjerojatnih 3,2 milijuna kuna!

U telefonskom razgovoru ravnateljica petrinjskog vrtića Katica Pucović nam je potvrdila da je vrtić platio određeni iznos dotičnoj tvrtki, a da bi se našli na njihovoj internetskoj stranici. Kaže da nisu platili 1.400 kuna već manje. O kojem se točno iznosu radi nije nam željela reći. Kao ni hoće li prevarante prijaviti policiji.

>> U Međimurju razotkriven kartel autobusnih prijevoznika

O prevarenom petrinjskom vrtiću reportažu je prije nekoliko godina radio i Dnevnik Nove TV. Spornu tvrtku smo kontaktirali na dva broja mobitela koji se nalaze na njihovim stranicama, no nitko nije odgovarao na pozive.

Službena web stranica tvrtke Retro studio, koja očito i dalje uspijeva varati ljude, zapravo je - blog. I to poprilično nepismen i nepregledan. U obrazloženju certifikata tvrtka kaže kako nam 'svima treba neko priznanje koje će nas motivirati da krenemo dalje u životu, da postignemo ono više i da sami sebi dokažemo da smo spremni riskirati i postajati još bolji u svom poslovanju!'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene