Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odgovor DZS-a

Narodne novine se žalile na odabir tiskare koja će raditi formulare za popis stanovništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni zavod za statistiku putem natječaja je odabrao tiskaru Reprint za tiskanje popisnih formulara i popratnih brošura za popis stanovništva, no Narodne novine žalile su se na neregularnost natječaja.

'Narodne novine d.d. žalile su se na odabir tiskare za tiskanje popisnih formulara i popratnih brošura, jer je naručitelj povrijedio postupak odabira koji je sam odredio. Prihvaćena ponuda nije u skladu s natječajnom dokumentacijom', stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Narodnih Novina.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija Slika nije dostupna Sudska odluka Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah

>> Popis ćemo platiti 33 milijuna više od prošlog

Postupak u vezi sa žalbom je tajan, rekla nam je Vlasta Pavličević, predsjednica Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i dodala kako zbog toga ne može pobliže govoriti o sadržaju žalbe, koja je na njihovu adresu stigla prije četiri dana.

Ništa bez odgovora DZS-a

U narednom roku od pet dana, naručitelj mora dostaviti dokumentaciju, po kojoj će Komisija odlučivati. 'U tom periodu od pet dana, naručitelj ima određena prava, zakonom o javnoj nabavi, a to je da po članku 153. može sam odlučiti o žalbi. Može ili poništiti postupak, može donijeti drugu odluku, a može i ne usvojiti žalbu i u tom slučaju cijelu dokumentaciju dostavlja nama na odlučivanje', objasnila je Pavličević.

Zasad, dodaje Pavličević, ništa se ne može učiniti, dok ne stigne spomenuta dokumentacija, a kad ona bude predana, Komisija će započeti s procesom žalbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene