Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo ozlijeđenih

Kaos u Čakovcu: Vozio bez vozačke, napuhao nevjerojatnih 3,69 promila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu nešto prije 18 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa Južne obilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Savsku Ves, dogodila se prometna nesreća.

Prometnu nesreću je skrivio 48-godišnji vozač, koji je južnom obilaznicom upravljao automobilom Chevrolet Lacetti, koprivničkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 3,69 g/kg i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Slika nije dostupna Čašica uz ručak? Usred dana mrtav pijan vozio auto: Pogledajte koliko promila je imao 48-godišnjak

Dolaskom na raskrižje s kružnim tokom zbog neprilagođene brzine kretanja, automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu kružnog toka, nakon čega se nastavio kretati po biciklističko-pješačkoj stazi te travnatoj površini uz rub kolnika južne obilaznice.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je na automobilu i cestovnoj infrastrukturi nastala materijalna šteta.

"Vozač je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec.
Zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 22.000 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseca", izvijestila je PU međimurska.

Nakon pravomoćnosti odluka kojima je proglašen krivim za opisane prekršaje, vozaču će se u evidenciju upisati 12 negativnih prekršajnih bodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene